Απόψεις Πανόπουλου για Σκαραμαγκά – Φυσικό Αέριο

Απόψεις Πανόπουλου για Σκαραμαγκά – Φυσικό Αέριο

Ακούστε αυτό το άρθρο

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του κ. Πανόπουλου αλλά και προ μηνών από το κ. Χρυσοχοΐδη, δεν υπάρχει ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδας φυσικού αερίου στο Σκαραμαγκά, μιας κι η Βουλή ψήφισε σχετική οριζόντια διάταξη.

https://xaidarisimera.gr/ta-psemata-gia-to-lng-ston-skaramagka-ta-eichan-gia-psomotyri/ *

Τι ισχύει για το Σκαραμαγκά:

Με ειδικό νόμο το οικόπεδο Ναυπηγείο προικοδοτήθηκε και με φυσικό αέριο. Ανατροπή αυτής της ρύθμισης μπορεί να προκύψει με νέα όπου ρητά θα αναφέρεται στη κατάργηση της ισχύουσας έως σήμερα.

Επίσης μπορεί να καταργηθεί μετά από δικαστική απόφαση ή παρέμβαση ευρωενωσιακού οργάνου π.χ. για θέμα ανταγωνισμού, επειδή αποδόθηκε η προίκα δίχως να περιγράφεται στο διαγωνισμό!
Ο επενδυτής έχει «δεμένο το γάιδαρο» του διότι προβλέπονται δικλίδες υπέρ των συμφερόντων του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: οι γενικές διατάξεις μπορεί να ισχύουν για νέες επενδύσεις φυσικού αερίου, όμως στο Σκαραμαγκά έχει χωροθετηθεί με ειδικό νόμο αυτή η δυνατότητα, και είναι στη διακριτική ευχέρεια του σημερινού ή αυριανού ιδιοκτήτη του οικοπέδου Σκαραμαγκά αν και πότε θα την ασκήσει.
Μετά την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης θα μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στα δικαστήρια.

Δείτε περισσότερα στα άρθρα 5 και 7 του νόμου 4949/2022 εδώ https://www.taxheaven.gr/law/4949/2022

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Γεωλογικές και Περιβαλλοντικές Μελέτες


“Τα ψέματα για το LNG στον Σκαραμαγκά τα είχαν για ψωμοτύρι”

του Άρη Πανόπουλου
επικεφαλής της παράταξης “Ώρα Χαϊδάρι”

Η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από πολύπλευρες επιθέσεις εναντίον μου, κάποιες από τις οποίες έγιναν με χονδροειδή ψέματα.
Ένα από αυτά ήταν ότι “στηρίζω το LNG στο Σκαραμαγκά”. Μάλιστα κάποιοι έφτασαν να πουν ότι “παίζω το παιχνίδι του Προκοπίου”.
Και όμως εγώ προσωπικά και η παράταξή μας “Ώρα Χαϊδάρι” είχαμε εκδώσει αμέσως ανακοίνωση κατά του εργοστασίου καύσης φυσικού αερίου στην περιοχή μας με τίτλο STOP στη δημιουργία σταθμού LNG στον Σκαραμαγκά! και είχαμε γυρίσει πόρτα πόρτα για να τη μοιράσουμε στην Αφαία και για να διαβεβαιώσουμε τους κατοίκους ότι είμαστε στο πλευρό τους.
Αυτή την πεντακάθαρη αγωνιστική θέση μας κάποιοι την μετέτρεψαν σε “υποστήριξη στο LNG”!

Πρόκειται αδίστακτα ψέματα, με σκοπό το εκλογικό όφελος. Δεν θέλησα να απαντήσω σε αυτό το αισχρό κατασκεύασμα όπως και σε άλλες αντίστοιχες τερατολογίες, γιατί το επίπεδο αυτό μου προκαλεί απέχθεια. Αλλά και διότι είναι σταθερή η προσήλωσή μου σε πολιτικό διάλογο για την πρόοδο της πόλης.
Αλλά για ποιο LNG μιλούν κάποιες παρατάξεις; Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει πια στο Χαϊδάρι.

Ο ν. 5037/2023 που ψηφίστηκε στις 23 Μαρτίου 2023 από την Ελληνική Βουλή απαγορεύει οριστικά την ίδρυση νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην ελληνική επικράτεια.

Όσα μου καταλογίζουν λοιπόν οι συκοφάντες μου είναι διπλά ψέματα.
Η πόλη μας έχει πολλά πραγματικά προβλήματα και σε αυτά θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον και την κριτική μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα με νηφαλιότητα και τεκμηρίωση.admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος