Δήθεν Πεζόδρομοι με βέβαια χρέη

Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και Πεζόδρομων Ηρώων Πολυτεχνείου και Αφροδίτης

Ο Δήμος Χαϊδαρίου προχωρά σε ξήλωμα της υπάρχουσας Πλατείας στο Δάσος Χαϊδαρίου και κατασκευή καινούργιας, όπως θα έκανε κάθε νεόπλουτος νοικοκύρης που χρεώνεται δίχως έννοια για το αύριο.

Το κόστος προϋπολογίζεται σε 1.068. 000 ευρώ εκ των οποίων χονδρικά τα 600 χιλιάρικα θα μας βαρύνουν εμάς τους Χαϊδαριώτες δημότες και τα 470 χιλιάρικα όλους τους φορολογούμενου, δηλαδή κι εμάς τους Χαϊδαριώτες.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο προς τη διοίκηση του Δ. Χαϊδαρίου, με την επιπλέον επισήμανση πως ουδέν έγινε διαχρονικά για λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της αυθαίρετης, παράνομης και δίχως μελέτη πεζοδρόμησης από την ενιαία ιδιοκτήτρια του Δήμου παράταξη φεουδαρχών.

Μέρος 1ον

Προς:

  • Δήμαρχο Χαϊδαρίου
  • Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
  • Οικονομικές Υπηρεσίες
  • Τεχνική Υπηρεσία, Δνση, Τοπογραφικές Εφαρμογές
  • Μέλη Επιτροπής Διαγωνισμού

Το Πρόβλημα:

Επειδή οι φερόμενοι ως πεζόδρομοι: α) Ηρώων Πολυτεχνείου, από Ν. Σουκατζίδη έως Γ. Παπανδρέου και β) Αφροδίτης μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Γ. Παπανδρέου,

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ,
  2. Ουδέποτε χαρακτηρίστηκαν ως τέτοιοι,
  3. Στην σχετική ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ e-poleodomia, δεν φέρουν σήμανση πεζοδρόμων και μνημονεύονται ως ισχύοντα τα ΦΕΚ 72/Α/1955, 5/Δ/1961, 67/Δ/1961,
  4. Η Υπηρεσία Δόμησης Αιγάλεω, σε σχετικό της έγγραφο (Α.Π.4223/13, 7/6/2013) αναφέρει ότι « η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου μεταξύ των Ο.Τ. 196 και 204 του Δήμου Χαϊδαρίου είναι εγκεκριμένη οδός, σύμφωνα με το από 20/3/1955 Διάταγμα Ρυμοτομίας, ΦΕΚ 72/Α/1955, το οποίο εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα.»

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Καλείσθε να ενεργήσετε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να ενημερώσετε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που ίσως δεν γνωρίζουν την πολεοδομική αταξία του Χαϊδαρίου και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, και να ακυρώσετε την προκήρυξη του έργου του θέματος προτού δημιουργηθούν απαιτήσεις σε βάρος του Δήμου Χαϊδαρίου.

Μέρος 2ον

Προς:

-Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου

Καλείσθε να λάβετε υπόψιν όλα τα πραγματικά στοιχεία και να ενεργήσετε ως πολιτικό και κυρίως διοικητικό όργανο της πόλης μας αναλογιζόμενοι: τη παρανομία που επί δεκαετίες καταγράφεται καθημερινά τόσο στη θέση του έργου αλλά και στον υπόλοιπο δήμο, την αλλοίωση του περιβάλλοντος που καταφέρθηκε με την αποστέρηση της ταυτότητας της Πλατείας Δάσους Χαϊδαρίου, δηλαδή με την υπονόμευση και καταστροφή των πεύκων, των συστατικών του Δάσους το 1987, την δυσανάλογη δαπάνη που προβλέπεται για ευρωενωσιακούς πόρους, τα χρήματα όλων ημών των ευρωπαίων φορολογουμένων, αλλά και σε βάρος απευθείας των προϋπολογισμών του δήμου μας τα αμέσως επόμενα χρόνια, σε περίοδο που ο δήμος παραμένει υπερχρεωμένος και επιδιώκει διευκόλυνση, ενώ η χώρα συντηρείται εντός διεθνούς οικονομικού συστήματος κατ’ εξαίρεση με χρέος 200% επί του ΑΕΠ, σε καιρό παρατεταμένης πανδημίας, με κομμένη ανάσα.

Όλα αυτά ενώ υπάρχει λειτουργικό έργο και προχωρά απαξίωση και καταστροφή του για να πληρωθεί καινούργιο.

Η παρέμβαση που δικαιολογείται είναι μία, αποκατάσταση με φύτευση πεύκων μετά από κατάλληλη προετοιμασία ώστε να επιβιώσουν και μεγαλώσουν.

Δεν απαιτεί χρηματοδότηση και μπορεί να υλοποιηθεί με αυτεπιστασία.

Χαϊδάρι 9/12/2021

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ