Εταιρική κοινωνική ευθύνη εν Χαϊδαρίω

Προτάσεις αποτελεσματικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επί κρίσιμων προβλημάτων στο Χαϊδάρι και τη Δυτική Αθήνα

Ζούμε σε μία φτωχή χώρα όπου οι χρηματοδοτήσεις ακόμη κι όταν …περισσεύουν, δύσκολα φτάνουν στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων. Πολύ συχνά βλέπουμε και ξαναβλέπουμε εξωραϊσμούς που με τη πρώτη νεροποντή καταλήγουν στη θάλασσα.

Οι παρακάτω προτάσεις με υπερτοπικό ενδιαφέρον, έχουν διεξοδικά αναλυθεί τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένο πως η Πολιτεία στο σύνολο της (δήμος, περιφέρεια, κεντρική διοίκηση) δεν τα αξιολόγησε ως προτεραιότητες, προτείνονται προς υιοθεσία και υλοποίηση από ιδιωτικούς φορείς στα πλαίσια της πολυσυζητημένης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

  1. Διάνοιξη ανατολικής οδικής πρόσβασης στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, προς Περιστέρι, Δυτική, Βόρεια και Ανατολική Αθήνα. Πρόκειται για στενωπό μεταξύ ΕΠΑΛ και Φαβιέρου, που καθημερινά δυσχεραίνει τη πρόσβαση προς αλλά και την αναχώρηση από το νοσοκομείο
  2. Διασφάλιση κυκλοφοριακών συνθηκών Άνω Αφαίας με αντιδρόμηση Αγ. Αντωνίου και είσοδο δυτικά, κόμβο εξόδου προς Δαφνί ( εγκεκριμένη από Δ.Σ. Χαϊδαρίου Πρόταση Τερζάκη) ή/και υπόγεια σύνδεση με Κάτω Αφαία π.χ. με αξιοποίηση/τροποποίηση υφιστάμενης διάβασης.
  3. Καθαρισμός περιλίμνιου της λίμνης Κουμουνδούρου. Μελέτη και λήψη μέτρων για πανίδα, ξενικά είδη φυτών, πυροπροστασία κ.ά..

Κίμων Ε. Φουντούλης

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος

Αφήστε μια απάντηση