Κίμων Φουντούλης, περί ΣΜΑ Σκαραμαγκά

Κίμων Φουντούλης, περί ΣΜΑ Σκαραμαγκά

ΠΡΟΣ: Δ.Σ. Χαϊδαρίου, Τεχνική και Νομική Υπηρεσία

– Κοινοποίηση: -Δασαρχείο, ΥΔΟΜ,ΣΕΠ
για ενέργειες και έλεγχο της ευρύτερης περιοχής ως προς παραβάσεις δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας και ιδίως του 2742/99αρ.21.

-ΕΑΔ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ΥΠΕΝ για θέματα αρμοδιότητας τους.

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Από τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το δασικό τμήμα στο Σκαραμαγκά pου η διοίκηση του Χαϊδαρίου προορίζει για ΣΜΑ κ.ά. επισημαίνονται τα εξής:

Ο δασικός χαρακτήρας δεν αλλάζει ακόμη κι αν με πρωτοβουλία του οικείου παραβατικού ΟΤΑ έχει εξαιρεθεί από το δασικό χάρτη. Βαριές οι ευθύνες των δημάρχων και υπηρεσιακών καθώς και των αδρανών δημοτικών συμβούλων.

Εδώ οι ευθύνες των δασικών αρχών για αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων παραμένουν ενεργές.

Περιοχή υπαγόμενη στην αυστηρή προστασία της ΖΩΝΗΣ Α ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, αλλά και ΤΟΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ, δεν μπορεί να υπαχθεί σε τοπικό ρυμοτομικό διότι νόμος αλλάζει μόνο με ρητή διάταξη νόμου που αναφέρεται στη τροποποίηση της προηγούμενης διάταξης προστασίας (Βλέπε και ν.4685/20 με φωτογραφική διάταξη για παράνομο εκπαιδευτήριο στο ρέμα της Αφαίας εντός ζώνης Α, υπό την αίρεση δικαίωσης στα αρμόδια δικαστήρια…).

Το γεγονός ότι η διοίκηση Χαϊδαρίου αναφέρεται στο ΦΕΚ 245/Α/20 αρ.142 που αναφέρεται σε φερόμενη ως «προσωρινή μεταφόρτωση» δίχως να μνημονεύεται το καθεστώς προστασίας του Αιγάλεω  Όρους (ν. 2742/99) μαρτυρά την ανακρίβεια των στοιχείων που τέθηκαν υπόψιν του ΥΠΕΝ και της Βουλής κι αυτό θα διερευνηθεί.

Σήμερα η υπηρεσία του Δ. Χ.  (Τοπογραφικό, κ. Χονδρογιάννης ) παρέχει πληθώρα στοιχείων επί του σχεδιαγράμματος, και πρέπει να διευκρινιστεί αν είχαν σταλεί και στο ΥΠΕΝ την περίοδο του μνημονευόμενου ΦΕΚ.

Κατά τα λοιπά η αναφορά σε ιδιοκτησία τρίτου θα έπρεπε να έχει προκαλέσει άμεση απάντηση

https://www.pitsounicity.gr/dytiki-athina/xaidari/sma-kai-prasino-simeio-se-kseno-oikopedo-epixeirei-na-kanei-o-dimos-xaidariou

ως προς το κίνδυνο κατολίσθησης δείτε και τις φωτογραφίες εδώ

https://www.pitsounicity.gr/dytiki-athina/xaidari/perivallontiko-egklima-diarkeias-ston-skaramagka-se-dimotiko-xoro

Προς το Πρόεδρο Δ.Σ.

Ενημερώστε ως οφείλεται όλους τους δημοτικούς συμβούλους για όλα όσα απευθύνονται σε αυτούς.
Σταματήστε τον αντιδημοκρατικό και παράνομο κατήφορο.

πρώτη δημοσίευση: “https://www.pitsounicity.gr/dytiki-athina/xaidari/k-fountoylis-peri-sma-skaramagka-stamatiste-ton-antidimokratiko-kai-paranomo-katiforo”

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος