Οικόπεδο 3.000 στρέμματα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου

Οικόπεδο 3.000 στρέμματα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου

Ακούστε αυτό το άρθρο

Οι στρατιωτικές κατοικίες είναι το «δέντρο»!
Ο δρόμος του ΜΠΛΟΚ 15 ανοίγει το δρόμο στον «επενδυτή».

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μετά από δύο χρόνια εργασιών στο Στρατόπεδο έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου. Πληροφορίες ότι στη δημοτική αρχή ανατίθεται και η αεράμυνα της χώρας δεν έχουν επιβεβαιωθεί…Η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, συνεπής στα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ανακοίνωσε ότι τα βρήκε με το Υπουργείο Άμυνας και θα δημιουργηθεί δρόμος παράλληλα με τη μάντρα του Στρατοπέδου για να συνδεθεί με το μνημείο ΜΠΛΟΚ 15, που βρίσκεται δίπλα στον οικιστικό ιστό του Περιστερίου. Πρόκειται για τη προέκταση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου προς το Περιστέρι. Ο δρόμος θα καταστεί διαμπερής μόλις το Περιστέρι δημιουργήσει τη δική του πρόσβαση όπως θα έχει δικαίωμα.

Εδώ υπογραμμίζεται πως ο Δ. Περιστερίου ήδη από το 2008, έχει βάλει γραμμές στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του εντός του Στρατοπέδου, δίχως αντίδραση του Χαϊδαρίου.

Επίσης υπερτονίζεται πως επί διοίκησης Κυριάκου Ντηνιακού, ήδη από το 1985, το Στρατόπεδο είχε χαρακτηριστεί ως «οικοδομικό τετράγωνο», το Ο.Τ. Γ451.

Έτσι θα λειτουργήσει ο δρόμος ως συντόμευση αντί της Λεωφόρου Αθηνών!!!
Έτσι αμέσως θα διευκολυνθούν οι σκοπευτές που θα έδιωχνε ο κ. Ντηνιακός και ο κ. Σελέκος.
Αλλά και η μεγάλη πολεοδόμηση!

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ και Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΧΕΡΙΩΝ:

Ποιος δεν θέλει να αναδειχθεί το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης ΜΠΛΟΚ 15; Μα μόνο οι φιλοναζιστές και οι απολογητές των συνεργατών τους. Υπάρχει λοιπόν έτοιμος δρόμος μέσα από το Στρατόπεδο, που υπολειτουργεί, ώστε με ωράριο π.χ. 10πμ έως 3μμ όποιος θέλει με το σχολικό ή εκδρομικό λεωφορείο να φτάνει στη θέση στάθμευσης κοντά στο Μνημείο. Για τις Ένοπλες δυνάμεις το να παρέχουν ιστορική γνώση είναι τιμή και αποστολή π.χ. στο Πολεμικό Μουσείο.

Οι φερόμενες ως αντιπολίτευση παρατάξεις Χαϊδαρίου …ανησυχούν! Αλλά στηρίζουν τη κατασκευή δρόμου! Οι νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι περί άλλα τυρβάζουν. Καίει η πατάτα! Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της φεουδαρχίας. Μα δε βλέπουν ότι ο δρόμος διευκολύνει σχεδιασμούς παραχώρησης σε ιδιώτες ώστε π.χ. διά αντιπαροχής να δοθεί και λαϊκή στέγη, για τα νέα ζευγάρια, για καλό σκοπό θα μας πουν… και πάει το πουλάκι, το πράσινο χάθηκε! Την ίδια στιγμή υπάρχει ανάγκη ανακατασκευής ή ανοικοδόμησης λαϊκών γειτονιών ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής στην Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα. Και το χρήμα του ταμείου ανάκαμψης δεν κατευθύνεται σε τέτοιες προτεραιότητες. Πάλι σιωπή στο Δ. Χαϊδαρίου και ευρύτερα.

Σε παλαιότερο σχεδιασμό υπήρχε (και υπάρχει) και η προέκταση της οδού Ακροπόλεως (Άνω Δάσος) έως Πετρούπολη ώστε το Στρατόπεδο να απομονωθεί από το βουνό και έτσι τα φιλέτα, όπως το Πάρκο Νεολαίας που ξεδιάντροπα η Τεχνική Υπηρεσία Χαϊδαρίου ονομάζει «Δημοτικό Οικόπεδο» και μένει εκτός Δασικού Χάρτη, αυτά τα φιλέτα να πολλαπλασιαστούν. 3.300 στρέμματα «ανάπτυξης».

Η προηγούμενη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας έκοβε και έραβε υπέρ πολύ μεγάλων συμφερόντων δίχως ενδοιασμούς. Όταν συνεργάζεται με πρόθυμους όπως στο Δ. Χαϊδαρίου μπορεί να μεγαλουργήσει. Πόσο μάλλον που υπάρχει νομικό πλαίσιο για τη πολεοδόμηση στρατοπέδων και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν εξαίρεσε τα στρατόπεδα Αθηνών, τους εν δυνάμει ελεύθερους χώρους όπως το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου από το σχετικό σχεδιασμό. Αλλά ούτε και η δημοτική αρχή ΚΚΕ στο Χαϊδάρι (2014-2019) δεν το ζήτησε. Και βέβαια δεν το ζήτησε ο Κ. Ντηνιακός ούτε και η υπόλοιπη «αντιπολίτευση» της ίδιας περιόδου.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου που λειτούργησε ως κοινός καταπατητής στο Πάρκο Νεολαίας και στα γήπεδα τένις με τι μούτρα θα αντιμετωπίσει τους υπηρεσιακούς του ΥΕΘΑ;

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΔΗΜΟΥ:

Το Υπουργείο Άμυνας έχει δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίζει με παροχή κατοικιών το προσωπικό του. Πρώτα στα σύνορα όπου λειτουργεί και ως κίνητρο παραμονής. Στην Αθήνα η Άμυνα προϋποθέτει Υγεία πληθυσμού, πράσινο, καθαρό αέρα και σε αυτά το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου έχει λειτουργήσει θετικά έως σήμερα. Οικοδόμηση έστω και ελάχιστου εμβαδού δίχως διάλογο, δίχως ενημέρωση, υπονομεύει το φρόνημα, το ηθικό του Λαού. Μαρτυρά αδιαφορία στο πολίτη που πληρώνει αγόγγυστα για την Άμυνα.

Δίχως λαϊκή αντίσταση ανάλογη με την αντίδραση στη κατασκευή δρόμου διά του βουνού ανάμεσα στο Δαφνί και το Δάσος Χαϊδαρίου, και ακόμη καλύτερη οργάνωση, το Στρατόπεδο και η ποιότητα ζωής που διασφάλιζε και διασφαλίζει και πληρώθηκε ακριβά από την οικογενειακή επένδυση σε κατοικία, αυτό το Στρατόπεδο και το δάσος που εμπεριέχει θα καταστούν ανάμνηση, παρελθόν, φωτογραφίες στο μουσείο τοπικής ιστορίας.

Θα μας φτιάξουν και τέτοιο.

Ποιοι; Αυτοί που κόπτονται για την Εθνική Αντίσταση αλλά τα εκθέματα που είχαν συγκεντρωθεί επί Κ. Σπηλιόπουλου (σύμφωνα με αναφορά του στο Δ.Σ.) τα αφήνουν κλεισμένα στην αποθήκη (ΝΕΛΕ) αντί να τα προβάλουν στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με υλικό που θα προκύψει από ιστορικούς και κατόχους κειμηλίων και ντοκουμέντων. Η αίθουσα στο Δημαρχείο είναι ιδανικός χώρος για ανέξοδη προβολή της Μνήμης και έχει εξαιρετική θέα στο Στρατόπεδο. Είναι το κατ’ αναλογία εν υπνώσει μουσείο Ακρόπολης, εκεί όπου εκτίθενται τα απομεινάρια του Παρθενώνα με θέα στο μνημείο.

Όμως το χαμηλό κόστος, ποτέ δεν είναι προτεραιότητα.

Επαγρύπνηση και έγκαιρη αντίδραση. Ο εχθρός βρίσκεται και εντός των τειχών.

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος