Δούλεμα ορθοπεταλιά ή το ποδήλατο ως Δούρειος Ίππος

Δούλεμα ορθοπεταλιά ή το ποδήλατο ως Δούρειος Ίππος

Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά:

Ο δήμαρχος κ. Ε. Ντηνιακός ανακοίνωσε πως εξασφάλισε χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση μελέτης ώστε να γίνει ποδηλατόδρομος από Δρομοκαΐτειο έως Δαφνί, παράλληλα με την Ιερά Οδό.

Μα καλά δεν γνωρίζει ο δήμαρχος, οι παρατάξεις που τον στηρίζουν αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες ότι δεν επιτρέπεται παρέμβαση στη ζώνη αυτή;

Βεβαίως και το γνωρίζουν, εργάζονται όμως συστηματικά ενάντια στο δάσος και τα αρχαία.

Στην Ιερά Οδό δεν υπάρχει ελεύθερη έκταση για ποδηλατόδρομο προς βορράν, προς τη πόλη.

Συνεπώς η μελέτη θα επιχειρήσει την «αξιοποίηση» του ασυνεχούς δάσους Διομήδειου, εδώ υπενθυμίζεται πως διακόπτεται από τη Περιφερειακή Σχιστού,

και θα ακολουθήσει την Αρχαία Ιερά Οδό για την οποία η περιοχή έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικός Τόπος» και προστατεύεται αυστηρά ως «Αρχαιολογικός Χώρος». Επίσης είναι «Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους» αλλά και ειδική ζώνη προστασίας του Όρους Αιγάλεω (Ζ 3).

Το αποτέλεσμα θα είναι τα λεφτά της μελέτης να πάνε για απορρόφηση και όχι για ανάπτυξη. Εμείς θα πληρώσουμε.

Πριν την ανασκαφή και ανάδειξη της Αρχαίας Ιεράς Οδού καμία μελέτη δεν πατά σε σταθερά δεδομένα. Άρα άλλη μία προχειρότητα ενδεχομένως χρήσιμη

για όσους εισπράξουν από τα χρήματα του Πράσινου Ταμείου.

Γιατί όμως τέτοιο μίσος προς αρχαιότητες και δάσος, ανάλογο με τη προσπάθεια άλωσης του δάσους στο δρόμο Δαφνί-Δάσος ή/και στο σχεδιασμό αποχέτευσης Αφαίας επί του ίχνους της Αρχαίας Ιεράς Οδού, ή/και την απόκρυψη στοιχείων στο ξεκίνημα του WATER PARK κλπ;

Να θυμίσουμε πως:

  1. Προ δεκαοκτώ ετών είχε εκδηλωθεί επίθεση μέσω ΑΣΔΑ σ βάρος της διοίκησης του Διομήδειου, απαιτώντας να παραχωρήσει ο Κήπος το δάσος που του εμπιστεύτηκε το Ελληνικό Κράτος ώστε να προχωρούσε τότε μία άλλη παρεμφερής απορρόφηση πόρων. Τότε ήταν η διοίκηση Κ. Ντηνιακού στο Χαϊδάρι.
  2. Προ πενταετίας όταν δημοσιεύθηκε ο Δασικός Χάρτης Αιγάλεω, επί δημαρχίας Σελέκου του φερόμενου ως κομμουνιστή, διαπιστώσαμε πως η τεχνική υπηρεσία Χαϊδαρίου επί Μαραβέλια-Ν.Δ., είχε αφαιρέσει από το Δασικό Χάρτη τη περιοχή, αξιοποιώντας αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου -Μπιρμπίλη, που επιδείνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε το ΚΚΕ Χαϊδαρίου διά του κ. Σελέκου-Λαϊκή Συσπείρωση, έως την πανηγυρική ακύρωση των απαράδεκτων διατάξεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

Ναι τέτοια συναινετική δημοκρατία διαθέτουμε και μπροστά στην «εθνική ανάγκη» για απορρόφηση ο «βαθύς δήμος» κεντάει! Δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις.

Να επισημάνουμε πως οι αρμόδιες «δασικές» υπηρεσίες παρότι ενήμερες εμφανίζονται εναλλάξ πότε σε ρόλο διαιτητή, άλλοτε σε άμυνα κατενάτσιο, συχνά στην εξέδρα…

ΛΥΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ και ΟΥΣΙΑΣ

Στο Χαϊδάρι κατασκευάστηκε ποδηλατόδρομος επί Μαραβέλια στην οδό Ιερού Λόχου, εκεί όπου οι πλημμύρες οδήγησαν σε απόγνωση τους κατοίκους. Έργο βιτρίνας, ασύνδετο με τη πόλη και επικίνδυνο από τα κολωνάκια που «όριζαν» τη διαδρομή.

Είναι καιρός να δούμε και χρησιμοποιήσουμε ένα έργο ουσίας κι όχι μία ακόμη σπατάλη.

Οσοι αγαπάνε και πιστεύουν το ποδήλατο ως λύση πρέπει να πιέσουν για ποδηλατολωρίδα επί των φαρδιών πεζοδρομίων της Λ. Αθηνών τα οποία η εκάστοτε δημοτική αρχή παραχωρεί ευγενώς και αφιλοκερδώς σε επιχειρήσεις ξεχνώντας πως διαπράττει μία ακόμη επικίνδυνη παρανομία. Ξεχνώντας;…

Ποδήλατολωρίδα ουσίας στη Λ. Αθηνών, αστυνόμευση, σεβασμός στο νόμιμο επιχειρηματία που πληρώνει για επαρκείς χώρους στην επιχείρηση του. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που νοιάζονται την ανθρώπινη ζωή και τα περιορισμένα κονδύλια της χώρας;

Υπάρχουν πολίτες να αξιολογήσουν και επιμείνουν για τα παραπάνω;

Κίμων Ε. Φουντούλης


Μικρές αναλήθειες για το Χαϊδάρι:

«δεν υπάρχουν ανηφόρες κατηφόρες»
«υπάρχει αναγκαίο πλάτος»

Καμία αναφορά στις προηγούμενες αναπλάσεις:

Αιγάλεω μετά τη κατασκευή Μετρό
Χαϊδάρι Επί Σπηλιόπουλου, με αρχαία ευρήματα και πλήρη εγκατάλειψη
Δ. Αθηναίων ήδη από ’80 με κόντρα Μελίνας -Άκη και παράδοση πεζοδρομίων σε κάθε χρήση πλην πεζών!
Θυμήθηκαν όμως τη μελέτη ΟΡΣΑ 1991, που όμως δεν εγκρίθηκε!


admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος