ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ακτή Σκαραμαγκά

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ακτή Σκαραμαγκά

Η προβλήτα 4 στην ακτή Σκαραμαγκά είναι προϊόν εγκλήματος. Τα 120 στρέμματα στην ακτή, αρχικής ιδιοκτησίας του Δ. Χαϊδαρίου,  δεσμεύθηκαν για συγκεκριμένο λόγο: χρήση ναυπηγείου. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Συνεπώς ο Δήμος Χαϊδαρίου δικαίως ζητά  να του επιστραφούν. Τα υπόλοιπα 100 στρέμματα είναι παράνομη επιχωμάτωση της παραλίας.

Τα στελέχη του Δήμου, ακόμη κι όσοι δεν έχουν ιδιαίτερες περιβαλλοντικές γνώσεις και ευαισθησίες όφειλαν να έχουν εισηγηθεί μέτρα υπεράσπισης του δημοτικού συμφέροντος. Δεν το έκαναν όπως άλλωστε δεν το έκαναν οι διοικήσεις του δήμου μας  και οι αντιπολιτεύσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΚΚΕ και ΣΥΝ που παρακολουθούσαν

το μπάζωμα μουγγοί και ενωμένοι.

Όποιος σήμερα εμφανίζεται επικριτικός σε όσους προσεγγίσαμε μια διαφορετική,  διάφανη, ανοικτή σε βελτίωση και προσεκτικά μελετημένη πρόταση για την ακτή Σκαραμαγκά, καλό είναι να κάνει την αυτοκριτική του.

Αυτές τις μέρες «εμφανίστηκε» ανώνυμος σχολιαστής στην ιστοσελίδα ΧΑΙΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ  .

Απαξιώνει την Πρόταση Διεκδίκησης και Αξιοποίησης της Ακτής Σκαραμαγκά για τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, με εκφράσεις όπως « ομαδική παράκρουση», «πλειοδοσία ανοησίας», «παιδικές ζωγραφιές». Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή/και παράταξη δεν αντέδρασε. Ίσως να αποδέχονται τα γραφόμενα του.

Δεν έχει λόγο να κρύβεται μεσούσης της δημοκρατίας. Εκτός κι αν διωκόταν και διώκεται από πασόκο Ντηνιακό, πασόκο Σπηλιόπουλο, νεοδημοκράτη Μαραβέλια, κουκουέ Σελέκο, ανεξάρτητο Ντηνιακό!

Αν όντως διώκεται θα του διασφαλίσουμε σύνδεσμο για να διαφύγει!

Το Τριώδιο δικαιολογεί και μάσκα…

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Η ισχύουσα νομοθεσία που διαρκώς συμπληρώνεται, επιτρέπει την μετεξέλιξη άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, όπως στο Σκαραμαγκά, σε θεσμοθετημένα Βιομηχανικά Πάρκα με διοίκηση και λειτουργία από φορέα που συστήνουν οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ! Και μπορούν να μαζεύουν τα σκουπίδια μόνοι τους δίχως να καταβάλουν δημοτικά τέλη.

Συνεπώς ο Δήμος Χαϊδαρίου κινδυνεύει να βρεθεί δίχως λόγο στη περιοχή. Έχει προειδοποιήσει σχετικά κάποιος υπάλληλος ή πολιτικό πρόσωπο σχετικώς ή περιορίζονται σε αφ’υψηλού παρατήρηση;

Σημειώνεται πως πρόθεση αξιοποίησης για «Θερμοκοιτίδες Επιχειρηματικότητας» ( υποκατηγορία των Βιομηχανικών Περιοχών) είχε προταθεί προεκλογικά από την παράταξη Μαραβέλια ( με Θεοφίλη και Κέντρη) το 2010.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο κ. Γ. Τερζάκης προσδιόρισε την επιχωμάτωση όλου του παραλιακού μετώπου και δημιούργησε τις προϋποθέσεις διεκδίκησης έκτασης ενδεικτικής αξίας εκατόν δέκα εκατομμυρίων ευρώ ( 220.000 τ.μ. επί 500ευρώ ανά μέτρο), δίχως αμοιβή!

Κανένας δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος ή/και δημοτικός υπάλληλος δεν έχει προσφέρει κάτι ανάλογο, ανεξαρτήτως  απολαβών.

Πολλοί όμως πούλαγαν μούρη έως προχτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Τους προηγούμενους μήνες δημοσιεύματα π.χ. στη Ναυτεμπορική και στην Εφημερίδα Συντακτών κατέκριναν την προοπτική συμμαζέματος στην ακτή Σκαραμαγκά. Προσωπικά απάντησα με κείμενο που είχε δημοσιευθεί και στο Χαϊδάρι Σήμερα (Ο λαϊκός Σκαραμαγκάς του μέλλοντος μας και το Ναυπηγείο). Οι στοιχειωδώς έμπειροι γνωρίζουν πως τέτοια δημοσιεύματα μαρτυρούν δυσάρεστες εξελίξεις.  Γιατί δεν απάντησαν Ντηνιακός, Σελέκος, Σπηλιόπουλος, Κέντρης, Θεοφίλης, Ασπρογέρακας; Όλοι γνωρίζαμε ότι το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο θα περιείχε την ολοκλήρωση απόδοσης στο λεγόμενο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Είχε ξεκινήσει το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν έγιναν τότε αγωνιστικές κινητοποιήσεις;

Η ντρίπλα κατάθεσης ως ντροπολογία έσωσε τα προσχήματα για το πολιτικό προσωπικό του δήμου μας. Δε φτάνει για να κρύψει τις ευθύνες. Πόσο μάλλον που ο νυν δήμαρχος κ. Ντηνιακός  απεικόνιζε το κρίσιμο τμήμα της προβλήτας δίπλα στη δεξαμενή ως χώρο αναψυχής, και μάλιστα κατόπιν μελέτης! Έτσι οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου έγιναν μοχλός αποτροπής της προσπάθειας για διέξοδο μας στη θάλασσα.

Γιατί δεν επιδιώχτηκε επικοινωνία και ενημέρωση των εργαζομένων επί έντεκα χρόνια; Από το 2009 που παρουσιάσαμε την αρχική πρόταση ούτε ο κ. Μαραβέλιας, ούτε ο κ. Σελέκος, ούτε ο κ. Ντηνιακός, ούτε οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις πήραν κάποια πρωτοβουλία. Μήπως ο ανώνυμος δηλωσίας έχει δίκιο στο σημείο πως οι πλείστοι αναζητούν διαφυγή;

Όποιος σήμερα στο Χαϊδάρι αναζητεί ευθύνες στη κεντρική εξουσία και σε εντεταλμένους διοικητές δημόσιων επιχειρήσεων, οφείλει να αναλύσει/εξηγήσει/δικαιολογήσει τεκμηριωμένα την αυτοδιοικητική ανεπάρκεια στο δήμο μας. Οι ευθύνες είναι ονοματισμένες.

Δίχως συγγνώμη δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη. Δεν φτάνει όμως μία συγγνώμη… Χρειάζεται δουλειά και πρωτοβουλία.

Η μαγιά υπάρχει αναλυτικά στη αρχική πρόταση Τερζάκη. Η τεκμηρίωση σε ενδεχόμενη δικαστική διεκδίκηση θα ενισχυθεί με όσα ήδη δημοσιεύσαμε.

Η συμμετοχή στη προσπάθεια προϋποθέτει πρόσκληση.

Έχει κάτι να δηλώσει περαιτέρω ο όποιος προστατευόμενος εν ανωνυμία σχολιαστής των διάφανων προσπαθειών;
Έχει σχεδιαστική, νομική, τεχνική, αγωνιστική ή άλλη επάρκεια για να στηρίξει στα δύσκολα το δήμο όπου βγάζει το ψωμί του;

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος