kimonfou@otenet.gr

Ανισόπεδοι κόμβοι στη Λ. Αθηνών ή Ανισόρροπη κυκλοφορία

ΣΗΜ: (κάντε “κλικ” πάνω σε λεξή ή πρόταση με αυτό το χρώμα για link σε νέο παράθυρο).


        Στις 20/11/2008 συμμετείχαμε σε ενημερωτική σύσκεψη που οργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου σχετικά με την μελέτη κόμβων (κόκκινη διαδρομή) στην ΝΕΟΑΚ και την Λεωφόρο Σχιστού. Στη σύσκεψη πληροφορηθήκαμε ότι ήδη εκπονούνται άλλες δύο μελέτες (πράσινες διαδρομές) η πρώτη από Δαφνί έως  Σκαραμαγκά και η δεύτερη  από Σκαραμαγκά έως  ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου.


cf80ceb1cf81cebfcf85cf83ceafceb1cf83ceb71-2-21
        (πατήστε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και “Άνοιγμα σύνδεσης σε νέο παράθυρο” για μεγένθυση) 
Θεωρούμε δε, σοβαρό το θέμα της ασφαλούς και άνετης μετακίνησης των πολιτών:

ü    από τoν οικισμό της ΑΦΑΙΑΣ προς την Αθήνα και το κέντρο της πόλης μας, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να κινηθούν  2,6 περιττά χιλιόμετρα (!!) για να περάσουν στην απέναντι πλευρά της Λ.Αθηνών αφού κινούνται από τον οικισμό μέσω του Α/Κ στη θέση Γ και επιστρέφουν προς τη πόλη μέσω του ισόπεδου κόμβου της θέσης Β , ενώ σύμφωνα με τη μελέτη θα πρέπει να πηγαίνουν ακόμα παραπάνω στον Α/Κ στη θέση Α (προς ΠΕΡΑΜΑ) και να επιστρέφουν πάλι στο Β για να κατευθυνθούν προς Αθήνα. (!!!!) , δηλαδή επιπλέον 1,4 χλμ και συνολικά 4 χλμ.
ü     ενώ οι κάτοικοι του οικισμού ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ που μέχρι τώρα μέσω του ισόπεδου κόμβου στη θέση Β επικοινωνούσαν άμεσα τώρα θα πρέπει να πηγαίνουν στο κόμβο Α και να κάνουν αναστροφή. (!!!!)
 
Η συμβολή και οι θέσεις-προτάσεις  της δ.κ. που κατατέθηκαν στη σύσκεψη απέδειξαν ότι η συμμετοχή των πολιτών και μπορεί να προλάβει γεγονότα και μπορεί να συμβάλει σε λύσεις.
 
Η δκ ανέλαβε την πρωτοβουλία και ενημέρωσε έγκαιρα και έγκυρα το Σύλλογο ΑΦΑΙΑΣ, το Σάββατο 22 Νοε 2008 για το θέμα και τα δρώμενα, τις ενέργειες της δκ και τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος μετακίνησης  προς το κέντρο της πόλης μας, με πολύ θετική ανταπόκριση.
 
Με δεδομένο ότι παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας ώστε:
ü    να αντιμετωπίσουμε τις «κρυφές» σκέψεις “αρμοδίων” για λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ σε συνδυασμό με την πρόθεση τους για μεταφορά δεξαμενών καυσίμων στο στρατόπεδο «ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ»,
ü     τις “μεθοδεύσεις” τους, που θα ακυρώσουν τη πρόσβαση των πολιτών στην ακτή,
ü     τις συνεχείς πιέσεις στο ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ και το ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ,
ü     την συνολική  κυκλοφορική υποβάθμιση του Χαϊδαρίου,
ü     αλλά κυριότερο όλων την  εξυπηρέτηση των πολιτών του δήμου μας, στους οικισμούς της ΑΦΑΙΑ και του ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, υποβλήθηκε από τη δκ έγγραφο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητώντας συνολική ενημέρωση για τις 3 μελέτες.
 
Περιμένουμε την έγκαιρη ανταπόκριση των αρμοδίων φορέων ….χωρίς να παραμένουμε αδρανείς.
 


.. επιστροφή στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Related articles

10 διατηρητέα κτίρια του Χαϊδαρίου. Σηματοδότες μνήμης και ιστορικής ταυτότητας της πόλης

Λένε κάποιοι ότι ο άνθρωπος αναζητά ελεύθερους χώρους για να χτίσει, γιατί δύσκολα χτίζει γκρεμίζοντας τη μνήμη του. Η διατήρηση της μνήμης είναι μια μορφή ασφάλειας για τον πολίτη. Η δική μου γνώμη είναι ότι δυστυχώς αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Και μιλώ ασφαλώς για τη μεταπολεμική Ελλάδα και τις κοινωνικές, […]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Έχει και ο Δήμος λύσεις

Κλείνοντας την τοποθέτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο επί του Προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2008 τονίζαμε τα εξής: «Επί του θεσμού της Τ.Α. και μέσω του θεσμού της Τ.Α. ασκούνται συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν είναι μια απολίτικη διαδικασία. Δεν συζητάμε στη λογική όλοι καλοί άνθρωποι είμαστε, όλοι το καλό της πόλης θέλουμε. Συζητάμε στη λογική ότι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.