Χάος στην οδό Κορυτσάς από το άναρχο παρκάρισμα. Άμεση ανάγκη παρέμβασης από τον Δήμο


Ο αναγνώστης μας κ. Ηλίας Λαγουδάκος μάς έστειλε επιστολή στην οποία επισημαίνει το κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται στην οδό Κορυτσάς, λόγω του άναρχου παρακαρίσματος, κατά τις ώρες λειτουργίας τού Κολυμβητηρίου και ζητάει την άμεση παρέμβαση του Δήμου.

Κυκλοφοριακό χάος στην οδό Κορυτσάς, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κοινού στο Κολυμβητήριο.

Η επιστολή του είναι η εξής:

Ζω στο Χαϊδάρι μας πολύ μικρός. Εδω και 8 χρόνια περίιπου, κατοικώ μόνιμα στην οδό Κορυτσάς και επί καθημερινής βάσης (ενίοτε πλην Κυριακής), βιώνω εγώ και οι γείτονές μου κάτι αδιανόητο και συνάμα επικίνδυνο…

Για να γίνω πιο σαφής, αναφέρομαι στο “άναρχο” παρκάρισμα των χίλιων-μύριων αυτοκινήτων που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν για το Κολυμβητήριο. Έξω απο το 3ο Δημοτικο Σχολείο λοιπον επικρατεί ένα ΧΑΟΣ (επιεικής ο χαρακτηρισμός…), με τα (ΚΑΚΩΣ) παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Συχνά δεν μπορείς να περάσεις ανάμεσά τους ούτε πεζός!

Τεράστιες μάζες λαμαρίνας με ρόδες, οδηγοί “βιαστικοί” και εκνευρισμένοι, στριμώχνονται οπουδήποτε μέχρι να βρεθεί μια θέση parking. H τοποθέτηση δε των παρκαρισμένων οχημάτων είναι τέτοια, που δυσκολεύει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ την κυκλοφορία στο δρόμο. 

Επίσης στον “πεζόδρομο” που οδηγεί στο Κολυμβητήριο ΣΥΝΕΧΩΣ κυκλοφορούν αυτοκίνητα η δίτροχα, ώστε για κάθε άλλο παρά πεζόδρομο πρόκειται…Το θέμα λοιπόν έχει δύο πολύ κρίσιμες διαστάσεις: 

1. Παρακώλυση της κυκλοφορίας της οδού Κορυτσάς

2. Υψηλή επικινδυνότητα ατυχήματος, ακόμα και για τους πεζούς.

Είναι απολύτως αναγκαία η παρέμβαση του Δήμου. 

1 thought on “Χάος στην οδό Κορυτσάς από το άναρχο παρκάρισμα. Άμεση ανάγκη παρέμβασης από τον Δήμο

  1. Το θέμα το είχα θέσει το 2009 ή το 2010 υπ' όψιν του υποδιοικητού Τροχαίας κ. Παπαγεωργίου. Μάλιστα είχαμε επισκεφτεί με περιπολικό αυτόν και μια σειρά άλλους δρόμους που παρακωλύεται συστηματικά η προσπέλαση από χονδροειδείς παραβάσεις του ΚΟΚ.

    Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα από την στάθμευση που δεν προβλέπεται καθώς η χρήση του οδοστρώματος είναι για κίνηση και όχι στάση, όλο το πεζοδρόμιο μπροστά από το 3ο Δημοτικό χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης περιοίκων, δασκάλων κλπ. που είναι παράνομο και εμπίπτει στις δραστηριότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Είδατε ποτέ κλήση; Η δημοτική αστυνομία είναι αόρατη αλλά πληρώνεται. Τίποτε δεν έγινε και τίποτε δεν θα γίνει.

    Θέλω να πω όμως ότι όσοι συγκαλύπτουν παραβάσεις που βλέπουν είναι ποινικά υπόλογοι και όσοι διαφωνούν με το αντικείμενο της εργασίας τους οφείλουν να παραιτούνται.

Comments are closed.