“Θέλημα Κυρίου” οι διεκδικήσεις μοναστηριών στα βουνά γύρω από την πόλη;

0
330
ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ
Κοσμικές απόψεις εκφράζουσες μοναστηριακά συμφέροντα

Πριν μερικές ημέρες ήταν επίκαιρο το θέμα διεκδικήσεων σημαντικών εκτάσεων στο Δήμο Περιστερίου και το Ποικίλο Όρος από μέρους μοναστηριού της Λαμίας.
Όμως ας μην νομίσει κανείς ότι στο Χαϊδάρι δεν υπάρχουν “ιερές διακδικήσεις”! 
Στα σχέδια και έγγραφα που παραθέτουμε προκύπτει κάτι παράδοξο. Αφορά τους  εκπρόσωπους  της Ιεράς Μονής  Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, φερόμενης ως ιδιοκτήτριας έκτασης τριάντα δύο (32) στρεμμάτων στην Αφαία Σκαραμαγκά.  Εκεί όπου προ 10 ετών χωροθετήθηκε νομοτύπως πλην παρανόμως εγκατάσταση Water Park (νεροτσουλήθρες) εντός «Τοπίου ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους  Όρους Αιγάλεω », εντός «Καταφυγίου Άγριας Ζωής  Όρους Αιγάλεω», εντός «Ζώνης Προστασίας Ιστορικού Ενδιαφέροντος», στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ιεράς Οδού.
Ας δούμε τα γεγονότα. Όταν οι εκπρόσωποι της Μονής προσήλθαν στο Δασαρχείο το 2002, προσκόμισαν σχεδιάγραμμα στο οποίο οι περιβάλλουσες την φερόμενη ως ιδιοκτησία της Μονής έκταση σημειώνονται ως «δημόσιες δασικές εκτάσεις». Σε σχεδιάγραμμα του 1998, που προσκομίζεται σε δίκη αντιδικίας περί την ιδιοκτησία της έκτασης με αντίδικο ιδιώτη, οι εκτάσεις καταγράφονται ως «αναδασωμένες εκτάσεις». Στα δικόγραφα προσδιορίζονται σαφέστερα ως «αναδασωμένη έκταση των αιτούντων» (της Μονής)!
Miracolo, θα αναφωνούσε ο Δον Καμίλο, εμείς αναφωνούμε θαύμα!
Ένα ακόμη… Γιατί όμως να αναφέρεται ουσιαστικά σε ιδιωτικές δασικές εκτάσεις της Μονής ο εκπρόσωπός της; Πρέπει αυτό να μας βάλει σε υποψίες για κάτι; Πρέπει να ανησυχούν οι δημόσιες υπηρεσίες μήπως προκύψουν διεκδικήσεις και στο δυτικό Ποικίλο μέσα από τέτοια δικόγραφα;   


Κίμων Ε. Φουντούλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.