Χρειαζόμαστε περισσότερα πρότυπα – πειραματικά σχολεία στη δυτικά Αθήνα

Γράφει ο Κίμων Φουντούλης

Πολύς ο λόγος τις τελευταίες ημέρες για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Το απόσπασμα από την περιπέτεια στο φαρ ουέστ με τον τίτλο Ο.Κ. ΚΟΡΑΛ και πρωταγωνιστή τον Λούκυ Λουκ, προσφέρει χαμόγελο και ανακούφιση, μιας και ανάλογες καταστάσεις λείπουν στη χώρα μας. Όμως η προσχηματική δικαιολογία του ελιτισμού ως αιτία για “πίσσα και πούπουλα” προβληματίζει…

Στην Δυτική Αθήνα και το Θριάσιο τα προβλήματα και η υποβάθμιση περισσεύουν. Αξίζαμε καλύτερης παιδείας και πρέπει να επιμένουμε στην βελτίωση της για τα παιδιά μας. Απαιτούμε βελτίωση για όλα τα παιδιά, για όλα τα σχολεία.

Το μόνο πρότυπο πειραματικό σχολείο στην Δυτική Αθήνα το Γυμνάσιο – Λύκειο στους Αγίους Αναργύρυς. Χρειαζόμαστε περισσότερα στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι, στο Αιγάλεω, στην Ελευσίνα κ.ά. Και πρότυπα Τεχνικά/Επαγγελματικά σχολεία. Εδώ που χτυπά η καρδιά της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεταφορών, του εμπορίου.

Το αίτημα πρέπει να κατατεθεί και υποστηριχθεί από τους μαθητές και τους δασκάλους, τους γονείς και τους φορείς, τους δήμους και την περιφέρεια.

Ας κινηθούμε αμέσως, με στόχο να προσφέρουμε ότι καλύτερο σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και μαθήτριες γύρω και δυτικά από το Ποτάμι, το άτυπο όριο της γειτονιάς μας.

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος

Αφήστε μια απάντηση