kimonfou@otenet.gr

Μνημεία – Περιβάλλον, ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή μας

ΧΑΪΔΑΡΙ
ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παράγοντας συνείδησης, προβολής, απασχόλησης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για την Αθήνα
Κίμων Φουντούλης*

Στις επόμενες γραμμές υπενθυμίζονται η σημασία ιδιαίτερων ιστορικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της πόλης μας, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης που προσφέρεται για όλη την περιοχή. Παρά την ύπαρξη του πλούσιου αυτού δυναμικού, λείπουν πρωτοβουλίες ανάδειξης και αξιοποίησής του από πλευράς Πολιτείας. Αντιθέτως, πυκνώνουν οι κίνδυνοι αποσιώπησης ή/και καταστροφής του.

Ο χρόνος κυλά, το περιβαλλοντικό αλλά και το ιστορικό απόθεμα του τόπου μας αλλοιώνονται από αδιαφορία, ολιγωρία ή μικροσυμφέροντα.
Η υποκειμενική ενημέρωση των επόμενων σελίδων ας είναι αφορμή για πληρέστερη προσέγγιση και ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους, με όλες μας τις δυνάμεις, σε κάθε θέση ή βήμα όπου βρισκόμαστε.
Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Σημείωση: Το παρακάτω κείμενο θα διακινηθεί τις επόμενες ημέρες προς τους επαγγελματίες (και όχι μόνο) της πόλης μας, με στόχο να ενημερωθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι, ώστε η φωνή μας να δυναμώσει και να πείσουμε για την σημασία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Χαϊδαρίου, προς όφελος της τοπικής και της εθνικής οικονομίας 


ΠΡΟΣ: κ. Πρωθυπουργό 
            Υπουργό Οικονομίας
            Υπουργό Εθνικής Άμυνας
            Υπουργό Περιβάλλοντος
            Υπουργό Πολιτισμού

Εμείς οι επαγγελματίες / εργαζόμενοι / εκπαιδευτικοί / πολίτες του Χαϊδαρίου σάς απευθύνουμε έκκληση για έρθουν στο φώς οι αρχαιολογικοί θησαυροί του τόπου μας (Αρχαία Ιερά Οδός εντός δημόσιων δασικών εκτάσεων) και να καταστούν επισκέψιμα τα υπάρχοντα μνημεία της περιοχής μας (Μονή Δαφνιού, τμήμα της Αρχαίας Ιεράς Οδού, Ιερό Αφροδίτης στην Αφαία, Μπλόκ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου), που σε συνδυασμό με το Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους γύρω από την πόλη μας (Όρη Αιγάλεω και Ποικίλο, Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, Δάση Δαφνιού και Σκαραμαγκά, αρχαία λατομεία, Προφήτης Ηλίας κ.ά.), ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙνα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας, στην μείωση της ανεργίας, στην ιστορική γνώση, στην διατήρηση σταθερών δεσμών με τους ξένους επισκέπτες.
Γι’ αυτό σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση κατάχωσης της Αρχαίας Ιεράς Οδού στην Αφαία Χαϊδαρίου, να εντάξετε την ανάδειξη του ανασκαμμένου τμήματος σε κατάλληλο χρηματοδοτικό μέσο και να προγραμματίσετε την ανασκαφή και προβολή όλου του αρχαίου μνημείου. Επίσης να μεριμνήσετε για την διάσωση του Μπλόκ 15 ως μνημείου Εθνικής Αντίστασης.

Related articles

Διαφάνεια και συντονισμός της βοήθειας στους ευάλωτους

Το οξύτατο πρόβλημα των άστεγων, των προσφύγων, των υποσιτιζόμενων, των θυμάτων φυσικών ή/και ανθρωπογενών καταστροφών στη πατρίδα μας παραμένει επίκαιρο. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την εξέλιξη των πραγμάτων στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού και αναβολών. Παρά την συνδρομή πολλών φορέων και απλών ανθρώπων, τα αποτελέσματα στη φροντίδα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη […]

Είναι πολλά τα λεφτά Χαϊδαριώτη…

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 119 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 19; Με τον παραπάνω τίτλο και το περιεχόμενο που ακολουθεί, επιχειρήθηκε πέρσι η πληρέστερη ενημέρωση των Χαϊδαριωτών για τα τεκταινόμενα στα οικονομικά του δήμου μας. Είχε προηγηθεί σχετικό ρεπορτάζ από το “Χαϊδάρι Σήμερα” (19 εκατ. € και πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας ζητούν… αποφασισμένο δήμαρχο), […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.