Κίνδυνος στο Άλσος Δαφνίου: νεαροί περπατούν στις ράγες, νομίζοντας ότι δεν περνούν τρένα!

AIGALEO OROS

Κίνδυνος στο Άλσος Δαφνίου: νεαροί περπατούν στις ράγες, νομίζοντας ότι δεν περνούν τρένα!

Ακούστε αυτό το άρθρο
Σοβαρός κίνδυνος: Η περίφραξη της γραμμής είναι κατεστραμμένη ακριβώς στην είσοδο του μεγάλου τούνελ του Ποικίλου, μέσα στο Άλσος Δαφνίου, σε σημείο όπου διέρχονται πολλοί περιπατητές.

Η είδηση που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ώρες ότι έχουν αρχίσει τα δρομολόγια στην σιδηροδρομική γραμμή που περνάει μέσα από το Άλσος του Δαφνιού, ανησύχησε συμπολίτες μας που έχουν δει παιδιά να διασχίζουν το μεγάλο τούνελ που διασχίζει το Ποικίλο ή και ολόκληρες οικογένειες που περπατούν πάνω στη γέφυρα, που βρίσκεται 30 μέτρα πάνω από την λεωφόρο Αθηνών. 
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το μήκος της αμαξοστοιχίας είναι πάνω από 300 μ.
Η συμβατική ταχύτητα είναι 90 χλ./ώρα.
Ο Κίμωνας Φουντούλης επισημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, καθώς πολλοί νομίζουν ότι η γραμμή βρίσκεται ακόμη εκτός λειτουργίας. Το χειρότερο είναι ότι η περίφραξη που την περιβάλλει μέσα στα όρια του Άλσους, όπου περπατάει πολύς κόσμος είναι φθαρμένη, με αποτέλεσμα να μην αποτρέπει όσους θέλουν να περπατήσουν πάνω στις ράγες!
Είναι άμεση ανάγκη η αποκατάσταση της περίφραξης από την ΤΡΕΝΟΣΕ και η τοποθέτηση πινακίδων ότι περνούν τρένα. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος περιπατητής μέσα στη σήραγγα ή πάνω στη γέφυρα, την ώρα που το τρένο μήκους εκατοντάδων μέτρων, που κινείται με ταχύτητα 90 χλμ. την ώρα, θα βρεθεί μπροστά του!
Οι φωτογραφίες είναι του κ. Κώστα Λαμπρόπουλου.

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος