Ασφαλτοστρώσεις (και πάλι) στο βρόντο ή βρέθηκε η λύση;

0
185
Αναγγέλθηκε νέα ασφαλτόστρωση και  στο Χαϊδάρι! Βρέθηκαν νέα κονδύλια από την Περιφέρεια Αττικής.
γράφει ο ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Δύο φορές την τελευταία 15ετία έγιναν ασφαλτοστρώσεις φθαρμένων οδοστρωμάτων στο Δήμο μας. Επί Κ. Ντηνιακού, μετά τους σεισμούς του 1999, και επί Δ. Μαραβέλια στην πρώτη θητεία του.
Τότε περιορίστηκαν  στις επιφάνειες των δρόμων και αγνοήθηκαν οι
αιτίες που οδηγούν σε θραύση τα οδοστρώματα. Πρόκειται κυρίως για την
καταστροφή των υποστρωμάτων των οδών λόγω έργων αποχέτευσης, τηλεφωνίας κ.ά.
Η αναγκαία συμπύκνωση των υλικών που καλύπτουν τα χαντάκια των έργων, τα οποία κάθε τόσο “τεμαχίζουν” τους δρόμους, σπανίως γίνεται σωστά. Έτσι βουλιάζουν και ξαναβουλιάζουν τα οδοστρώματα, γιατί ο εργολάβος βιάζεται να φύγει, με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Αυτός ήταν ο κανόνας σ’ όλη τη χώρα, σε μικρούς και μεγάλους δήμους, σε μικρούς και μεγάλους δρόμους. Γιατί όμως οι τεχνικές υπηρεσίες δεν προέτασσαν την αιτία και την ανάγκη αντιμετώπισής της;
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου για την επικείμενη ασφαλτόστρωση, προβλέπεται και εξυγίανση (προφανώς των υποκείμενων στρωμάτων) όπου αυτό χρειάζεται.
Μακάρι, θα είναι μια ακτίνα ελπίδας για καλύτερη ποιότητα έργων.
Ελπίζουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Δήμο μας να έχουν
καταγράψει τα προβληματικά σημεία και να υποδειχθούν στον ανάδοχο του έργου  (υλοποίηση μέσω ΑΣΔΑ, χρηματοδότηση περιφέρεια Αττικής).
Σήμερα που κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο, είναι καιρός για εξυγίανση της βάσης και υπόβασης των οδοστρωμάτων ώστε μετά να ακολουθήσει ασφαλτόστρωση που θα αντέξει στο χρόνο. Επιτέλους ας σπάσει ο κύκλος της χρεωκοπίας. Φτάνει πια η απορρόφηση για την «απορρόφηση»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.