Μνημεία – Περιβάλλον, ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή μας

Μνημεία – Περιβάλλον, ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή μας

ΧΑΪΔΑΡΙ
ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
Παράγοντας συνείδησης, προβολής, απασχόλησης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για την Αθήνα 
Στις επόμενες γραμμές υπενθυμίζονται η σημασία ιδιαίτερων ιστορικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της πόλης μας, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης που προσφέρεται για όλη την περιοχή. Παρά την ύπαρξη του πλούσιου αυτού δυναμικού, λείπουν πρωτοβουλίες ανάδειξης και αξιοποίησής του από πλευράς Πολιτείας. Αντιθέτως, πυκνώνουν οι κίνδυνοι αποσιώπησης ή/και καταστροφής του.

Ο χρόνος κυλά, το περιβαλλοντικό αλλά και το ιστορικό απόθεμα του τόπου μας αλλοιώνονται από αδιαφορία, ολιγωρία ή μικροσυμφέροντα.
Η υποκειμενική ενημέρωση των επόμενων σελίδων ας είναι αφορμή για πληρέστερη προσέγγιση και ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους, με όλες μας τις δυνάμεις, σε κάθε θέση ή βήμα όπου βρισκόμαστε.
Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
 
Σημείωση: Το παρακάτω κείμενο θα διακινηθεί τις επόμενες ημέρες προς τους επαγγελματίες (και όχι μόνο) της πόλης μας, με στόχο να ενημερωθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι, ώστε η φωνή μας να δυναμώσει και να πείσουμε για την σημασία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Χαϊδαρίου, προς όφελος της τοπικής και της εθνικής οικονομίας 


ΠΡΟΣ: κ. Πρωθυπουργό
Υπουργό Οικονομίας
Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Υπουργό Περιβάλλοντος
Υπουργό Πολιτισμού

Εμείς οι επαγγελματίες / εργαζόμενοι / εκπαιδευτικοί / πολίτες του Χαϊδαρίου σάς απευθύνουμε έκκληση για έρθουν στο φώς οι αρχαιολογικοί θησαυροί του τόπου μας (Αρχαία Ιερά Οδός εντός δημόσιων δασικών εκτάσεων) και να καταστούν επισκέψιμα τα υπάρχοντα μνημεία της περιοχής μας (Μονή Δαφνιού, τμήμα της Αρχαίας Ιεράς Οδού, Ιερό Αφροδίτης στην Αφαία, Μπλόκ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου), που σε συνδυασμό με το Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους γύρω από την πόλη μας (Όρη Αιγάλεω και Ποικίλο, Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, Δάση Δαφνιού και Σκαραμαγκά, αρχαία λατομεία, Προφήτης Ηλίας κ.ά.), ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙνα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας, στην μείωση της ανεργίας, στην ιστορική γνώση, στην διατήρηση σταθερών δεσμών με τους ξένους επισκέπτες.
Γι’ αυτό σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση κατάχωσης της Αρχαίας Ιεράς Οδού στην Αφαία Χαϊδαρίου, να εντάξετε την ανάδειξη του ανασκαμμένου τμήματος σε κατάλληλο χρηματοδοτικό μέσο και να προγραμματίσετε την ανασκαφή και προβολή όλου του αρχαίου μνημείου. Επίσης να μεριμνήσετε για την διάσωση του Μπλόκ 15 ως μνημείου Εθνικής Αντίστασης.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ…………

Διάβασε και εδώ: 

– Κατάχωση της Ιεράς Οδού στον Σκαραμαγκά αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού

 
– Η αρχαία Ιερά Οδός καταλύτης ανάπτυξης για το Χαϊδάρι

– Αρχαία Ιερά Οδός. Και όμως αντιστέκεται… 1.000 άθικτα μέτρα κείτονται στις πλαγιές του Ποικίλου

– Αγωγός αποχέτευσης πάνω στην αρχαία Ιερά Οδό! Τεράστιο ρίσκο για το τοπίο και την ανάπτυξη

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος