kimonfou@otenet.gr

Μνημεία – Περιβάλλον, ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή μας

ΧΑΪΔΑΡΙ
ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παράγοντας συνείδησης, προβολής, απασχόλησης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για την Αθήνα
Κίμων Φουντούλης*

Στις επόμενες γραμμές υπενθυμίζονται η σημασία ιδιαίτερων ιστορικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της πόλης μας, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης που προσφέρεται για όλη την περιοχή. Παρά την ύπαρξη του πλούσιου αυτού δυναμικού, λείπουν πρωτοβουλίες ανάδειξης και αξιοποίησής του από πλευράς Πολιτείας. Αντιθέτως, πυκνώνουν οι κίνδυνοι αποσιώπησης ή/και καταστροφής του.

Ο χρόνος κυλά, το περιβαλλοντικό αλλά και το ιστορικό απόθεμα του τόπου μας αλλοιώνονται από αδιαφορία, ολιγωρία ή μικροσυμφέροντα.
Η υποκειμενική ενημέρωση των επόμενων σελίδων ας είναι αφορμή για πληρέστερη προσέγγιση και ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους, με όλες μας τις δυνάμεις, σε κάθε θέση ή βήμα όπου βρισκόμαστε.
Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Σημείωση: Το παρακάτω κείμενο θα διακινηθεί τις επόμενες ημέρες προς τους επαγγελματίες (και όχι μόνο) της πόλης μας, με στόχο να ενημερωθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι, ώστε η φωνή μας να δυναμώσει και να πείσουμε για την σημασία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Χαϊδαρίου, προς όφελος της τοπικής και της εθνικής οικονομίας 


ΠΡΟΣ: κ. Πρωθυπουργό 
            Υπουργό Οικονομίας
            Υπουργό Εθνικής Άμυνας
            Υπουργό Περιβάλλοντος
            Υπουργό Πολιτισμού

Εμείς οι επαγγελματίες / εργαζόμενοι / εκπαιδευτικοί / πολίτες του Χαϊδαρίου σάς απευθύνουμε έκκληση για έρθουν στο φώς οι αρχαιολογικοί θησαυροί του τόπου μας (Αρχαία Ιερά Οδός εντός δημόσιων δασικών εκτάσεων) και να καταστούν επισκέψιμα τα υπάρχοντα μνημεία της περιοχής μας (Μονή Δαφνιού, τμήμα της Αρχαίας Ιεράς Οδού, Ιερό Αφροδίτης στην Αφαία, Μπλόκ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου), που σε συνδυασμό με το Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους γύρω από την πόλη μας (Όρη Αιγάλεω και Ποικίλο, Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, Δάση Δαφνιού και Σκαραμαγκά, αρχαία λατομεία, Προφήτης Ηλίας κ.ά.), ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙνα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας, στην μείωση της ανεργίας, στην ιστορική γνώση, στην διατήρηση σταθερών δεσμών με τους ξένους επισκέπτες.
Γι’ αυτό σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση κατάχωσης της Αρχαίας Ιεράς Οδού στην Αφαία Χαϊδαρίου, να εντάξετε την ανάδειξη του ανασκαμμένου τμήματος σε κατάλληλο χρηματοδοτικό μέσο και να προγραμματίσετε την ανασκαφή και προβολή όλου του αρχαίου μνημείου. Επίσης να μεριμνήσετε για την διάσωση του Μπλόκ 15 ως μνημείου Εθνικής Αντίστασης.

Related articles

Εμφανείς επιφανειακές διαρρήξεις στο μπαζωμένο νταμάρι.

Είναι ένα από τα πιο “καυτά” δημόσια έγγραφα που έχουν φτάσει στα χέρια μας. Ένα ντοκουμέντο της ντροπής, που αποκαλύπτει πώς ο Δήμος Χαϊδαρίου κινδυνεύει να χάσει σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για αποζημίωση ακατάλληλου για δόμηση οικοπέδου!  Έχουμε στα χέρια μας έκθεση του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών – Μεταλλευτικών Ερευνών), που χαρακτηρίζει, χωρίς περιστροφές ακατάλληλο για δόμηση οικόπεδο […]

Να μπει αυτό στο Δασικό Χάρτη ή να μη μπει; Ιδού η απορία…

Ειδικά για το Χαϊδάρι, Δήμο με πλούσια περιαστικά Δάση, το θέμα των Δασικών Χαρτών είναι φλέγον. Στην ιστοσελίδα μας έγινε μια συζήτηση εξαιρετικά διαφωτιστική για τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Δήμος το ζήτημα, με βάση συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που πήρε, όπως πχ η μη ένταξη του Πάρκου Νεολαίας στον Δασικό Χάρτη. Στον διάλογο είχαν την ευκαιρία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.