ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Εκτός τουλάχιστον 400 στρ. δάσους σε ΨΝΑ, Δρομοκαΐτειο και Πάρκο Νεολαίας!

παρκο νεολαίας

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Εκτός τουλάχιστον 400 στρ. δάσους σε ΨΝΑ, Δρομοκαΐτειο και Πάρκο Νεολαίας!

Κίνδυνοι και προοπτικές

Ο δασικός χάρτης στα όρια του Δήμου Χαϊδαρίου και γύρω από αυτόν  δημιουργεί ερωτήματα και ανησυχίες, διότι σημαντικά δασικά κομμάτια της πόλης βρέθηκαν εκτός, με άλλα λόγια ψυχιατρικά νοσοκομεία και αναδασώσεις… δίχως πράσινο. Οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στη σύνταξη του χάρτη για λόγους που προβλέπονται στη νομοθεσία, όπως στη περίπτωση
υπό εξέλιξη πολεοδομικών μελετών. Ενδεχομένως και άλλοι δημόσιοι φορείς να παρεμβαίνουν. Τι ακριβώς έχει συμβεί στο Χαϊδάρι;


 γράφει ο ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία είναι δασοκτήματα που παραχωρήθηκαν για θεραπευτικούς λόγους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουν το δασικό χαρακτήρα τους. Τουλάχιστον όχι με πρωτοβουλία του ίδιου του Δήμου Χαϊδαρίου.Φρονούμε ότι η δημοτική αρχή που πρόσκειται στο ΚΚΕ οφείλει να καθοδηγήσει σωστά το φιλότιμο και καταρτισμένο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, ώστε «να μη βάλουμε τα χέρια μας και βγάλουμε τα μάτια μας» και χάσουμε πραγματικό δάσος.
Οι επερχόμενες εξελίξεις στη δημόσια περιουσία μπορεί να σημάνουν εκποίηση του ΨΝΑ ως οικόπεδο! Αυτό θα σημάνει κέρδη για τον επενδυτή και υποβάθμιση για την υπάρχουσα επένδυση σε κατοικία και εμπόριο στη πόλη. Εάν η έκταση αποχαρακτηριστεί από τη δημοτική αρχή, δεν θα υπάρχει δυνατότητα άμυνας.
Επιβάλλεται, λοιπόν, ΑΜΕΣΗ ενεργοποίηση ανακλαστικών και πρωτοβουλία διόρθωσης.
Αντιστοίχως στο Δρομοκαΐτειο, πιθανή “πυρηνική φιλελευθεροποίηση” (με την οικονομική σημασία της λέξης) του Συντάγματος μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και για τα κληροδοτήματα!Οι εργαζόμενοι οφείλουν περιφρούρηση.
Παρατηρούμε επίσης ότι στο «Πάρκο Νεολαίας» οι αναδασώσεις εκτός ΓΠΣ, «πάνω» από το Αθλητικό Κέντρο δεν περιλαμβάνονται στο δασικό χρώμα (πράσινο). Αντιστοίχως και ανατολικά του Κλειστού Γυμναστηρίου, στον πρώην οικισμό σεισμόπληκτων μέσα στις
αναδασώσεις. Κι όμως, είναι το “εγγύς δάσος” του Δάσους. Επίσης ανατολικότερα, εντός Στρατοπέδου στα όρια με Περιστέρι, εξαιρείται δασικό τμήμα (βορειοανατολικά του ΑΤΤΙΚΟΝ).
Ποιος παρενέβη, ποιος δικαιούται να παρέμβει εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου;   
Η επέκταση του αστικού χώρου στην Αθήνα με τα συγκεκριμένα προβλήματα -και ειδικά στη Δυτική Αθήνα- προετοιμάζει ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. 

Οι πολίτες που ακόμη πληρώνουν δάνεια ή/και αγωνίζονται να διατηρήσουν τα σπίτια τους πρέπει να παλέψουν για να διατηρήσουν στοιχειώδη ποιότητα ζωής. Δεν υπάρχουν κεκτημένα και η διαφάνεια, που λίγοι επιδιώκουμε, αντιμετωπίζεται με σιωπή από τον ευρύτατο «βαθύ δήμο». Τα όσα καταθέσαμε προσφάτως για την επαπειλούμενη μείωση προστατευόμενων περιοχών γύρω από το Χαϊδάρι θα έπρεπε να έχουν σημάνει συναγερμό. Ούτε κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο… Η σιωπή μπορεί να δείχνει αντίληψη, ανοχή, συμμετοχή!

 Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους τα δεδομένα, μια και ο Τύπος λειτουργεί και δημοσιεύει. Όλα επαφίενται στο φιλότιμό μας.
Κλαψουρίσματα κατόπιν εορτής και δικαιολογίες δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία. 

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος