Καταιγιστικές εξελίξεις μετά το χτεσινό δραματικό Δημοτικό Συμβούλιο – παρωδία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον της δημοτικής αρχής

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις της χτεσινοβραδινής δραματικής (μη;) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά το οποίο η δημοτική αρχή σχεδίαζε την εκχώρηση “του μισού Δήμου”, σύμφωνα με στέλεχος της αντιπολίτευσης. Ενώ Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την παραδοχή όσων παραβρέθηκαν εκεί, δεν έγινε ποτέ λόγω της κατάληψης της αίθουσας από εργαζόμενους και δημότες, ο δήμαρχος ενώπιον σχεδόν 200 έκπληκτων ατόμων δήλωσε ότι το Δ.Σ. έγινε και ολοκληρώθηκε. Η κίνησή του αυτή έχει χαρακτηριστεί ως “πραξικοπηματική” από την Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου.
Μαραβέλιας, Σελέκος, Τσατσαμπάς, Φουντούλης, σε δραματικό στιγμιότυπο
της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα η δημοτική αρχή προσπαθεί να συγκεντρώσει τις υπογραφές των δημοτικών συμβούλων της που παραβρέθηκαν σε συγκέντρωση στα γραφεία του τρίτου ορόφου του Δημαρχείου, όταν αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (απουσίαζαν οι Αντώνης Πασπαλιάρης, Γιάννης Θεοτοκάς, Ηλίας Περιμένης και Τάσος Βουρλούμης, ενώ αργότερα εμφανίστηκε η Ελένη Καμπόλη), που θα υπογράφουν ότι πήραν μέρος σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και πήραν και αποφάσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Από την άλλη, σύσσωμη η αντιπολίτευση, σε μια πολύ σπάνια συμπόρευση, αντιδρά έντονα στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να “παραστήσει την συνεδρίαση ως τελεσθείσα”. Οι δημοτικές κινήσεις “Πρώτα το Χαϊδάρι” (Δημήτρης Τσατσαμπάς), Λαϊκή Συσπείρωση (Μιχάλης Σελέκος) και “Πολίτες σε Δράση” (Κώστας Ασπρογέρακας) απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας μας, δήλωσαν ότι δεν θα περιοριστούν στα διοικητικά μέτρα, δηλαδή στην άμεση προσφυγή στην Περιφέρεια για την ακύρωση της “απόφασης” τού, κατά την άποψή τους, άκυρου Δ.Σ., αλλά θα εξαντλήσουν και κάθε άλλο νόμιμο μέσο, μη εξαιρουμένης της ποινικής διερεύνησης, η οποία θα αφορά όλους τους δημοτικούς συμβούλους που θα βάλουν την υπογραφή τους, βεβαιώνοντας ότι πήραν μέρος σε ένα ανύπαρκτο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Επίσης θέτουν σε πρώτη θέση και το ερώτημα των πρακτικών, δηλαδή με ποια πρακτικά θα κατοχυρωθεί η ύπαρξη Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012, στο οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες που άφησε το χτεσινό δραματικό Δ.Σ. Ορισμένοι αναμένουν και σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, αν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνηθούν, με οποιοδήποτε τρόπο, να ακολουθήσουν τον δρόμο που έχει χαράξει ο Δημήτρης Μαραβέλιας για το μέλλον του Δήμου, αλλά και την διαχείριση του Δημοτικού Συμβουλίου.     

1 thought on “Καταιγιστικές εξελίξεις μετά το χτεσινό δραματικό Δημοτικό Συμβούλιο – παρωδία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον της δημοτικής αρχής

 1. " Είναι δημοτικό το κολυμβητήριο και θ' ανοίξει πρώτα και πάνω απ΄όλα για τους δημότες.Ξέφυγε από Δημοτικούς Συμβούλους.Από δημότες, από δημότες, όχι από ομάδες που κάνουν προταθλητισμό κι εχω το θάρρος και σας το λέω τώρα,με εύθύνη ότι θα ανοίξει το κολυμβητήριο, για να τελειώνουν τα παιχνίδια.
  ……
  Εμένα δεν μ' ενδιαφέρει να βγάλω Ολυμπιονίκες, και το λέω ευθέως.Εμένα με ενδιαφέρει να γίνεται μαζικός αθλητισμός.
  ….
  Τέρμα τα ψέμματα και όσοι βολευόνταν με τον τρόπο λειτουργίας του κολυμβητηρίου εσωτερικά ή εξωτερικά, σας το λέω εξαρχής, ως Δήμαρχος αυτής της πόλης και χωρίς να έχω κανένα ενδοιασμό για το πολιτικό κόστος, θα αλλάξουν τα πράγματα.
  …..
  Εμείς υποκείμεθα σε έλεγχο.Οι ομάδες δεν ξέρω. …"
  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  Απόσπασμα (σελ 48-49) απο τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της 5η/21-2-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Comments are closed.