kimonfou@otenet.gr

Δημαρχείο Χαϊδαρίου: Άλλη μια μαρμαρένια πλατεία… απορρόφησης πόρων!

Τσιμέντο και μαρμάρινες πλάκες στρώνονται στη θέση του πρώην Ελαιώνα, ο οποίος υπήρχε κάποτε εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το Δημαρχείο Χαϊδαρίου και καταστράφηκε πριν μερικά χρόνια. Δίπλα στη Λ. Αθηνών – πηγή θορύβου, θερμότητας και ρύπανσης- επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή ως κατάλληλη λύση για τη δημιουργία της πλατείας η κάλυψη πάνω από 80% της έκτασης!

Έτσι αντί για σκιά, δροσιά, ανάσα, ο διαβάτης θα επιβαρύνεται με ατμοσφαιρικούς ρύπους, ηχορύπανση και λαύρα από τον καλοκαιρινό ήλιο. Ακριβώς το αντίθετο από το καταπράσινο Παλατάκι, απέναντι από το Δημαρχείο.
Απορροφώνται με αυτό τον τρόπο 700.000 ευρώ…
Με λιγότερο από το ένα δέκατο αυτών των χρημάτων ο Δήμος μας θα αποκτούσε ένα θαυμάσιο κήπο και θα μπορούσε στο μέλλον να κατασκευάσει τον προβλεπόμενο και αναγκαίο υπόγειο χώρο στάθμευσης, δίχως να πετάξει τα τσιμέντα και τα μάρμαρα.
Η πεζοδρόμηση της οδού Φιλοπάππου, δίπλα στο Δημαρχείο: τσιμέντο, τσιμέντο και τσιμέντο!
 
Είναι γνωστή σε όλους η πρακτική των επαναλαμβανόμενων αναπλάσεων π.χ. της πλατείας Συντάγματος, αλλά και πολλών άλλων. Στην σημερινή κρίση της ασιτίας, των αστέγων, των ανασφάλιστων είναι απαράδεκτο να προετοιμάζονται ανάλογα ατοπήματα.
 
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν εγκαίρως τόσο από τον κ.Ασπρογέρακα όσο και τον γράφοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, η “δίψα” της χώρας και του Δήμου μας για τσιμέντο – απορρόφηση πόρων παραμένει ακόρεστη! 
 
Δυστυχώς, μόνη ανησυχία δημάρχου και αντιδημάρχων είναι η προεκλογική κορδέλα των εγκαινίων, σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.
 
Να δούμε έως πότε θα επικροτούνται τέτοιου είδους “έργα” από την κοινωνία. Μάλλον αναρωτιέται και ο κ. Πάγκαλος…
Πλατεία Μεγάρου Μουσικής, οδός Βασιλίσσης Σοφίας: πράσινο, πράσινο, πράσινο!

Related articles

Μετρό στο Χαϊδάρι: Πού και πώς

  Η πρόσφατη πρόταση του Βαγγέλη Ντηνιακού για γραμμή Μετρό προς Χαϊδάρι υπενθυμίζει την έλλειψη εξυπηρέτησης και επαναφέρει το θέμα στο δημόσιο διάλογο.     Γράφει ο Κίμωνας Ε. Φουντούλης Ας δούμε, ωστόσο, κάποια προβληματικά σημεία της πρότασης αυτής, όπως εκτέθηκαν στον τοπικό Τύπο.- Προτείνεται σταθμός στη Γεωπονική, που όμως ήδη εξυπηρετείται μέσω σταθμού Ελαιώνα […]

Ευάλωτες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε περίπτωση σεισμού

Δεν υπάρχει πλέον το περιθώριο επεμβάσεων σε δημόσια κτήρια για την θωράκησή τους από ενδεχόμενο σεισμό, καθώς είναι ήδη αρκετά παλιά και το κόστος είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Αυτά επισημαίνει ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πενέλης, με αφορμή σχετική παρουσίασή του σε ημερίδα της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” για την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.