Αντιπλημμυρικά στο Στρατόπεδο, προστασία για το Χαϊδάρι

0
196
Αεροφωτογραφία του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Ο Κ. Φουντούλης προτείνει παρεμβάσεις, που θα μειώσουν τις λασπορροές από τη μεγάλη αυτή λεκάνη του Ποικίλου, οι οποίες αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για την πόλη. Επιστολή του Κίμωνα Φουντούλη προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την προστασία του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου από πλημμύρες, που είναι ταυτόχρονα παράγοντας πολιτικής και περιβαλλοντικής προστασίας για το Χαϊδάρι.

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,
            Υπουργό κ. Καμμένο
            Αν. Υπουργό κ. Βίτσα
            ΓΕΣ
Στις πρόσφατες πλημμύρες κατάντι του Στρατοπέδου Καραϊσκάκη (Χαϊδαρίου), οι πολίτες βρέθηκαν απέναντι σε άλλη μία καταστροφή.
Όσοι έχουμε υπηρετήσει στη συγκεκριμένη μονάδα, γνωρίζουμε τις ζημίες ή / και προβλήματα που προκύπτουν και εντός Στρατοπέδου.
Υπάρχει λύση περιορισμού και ελέγχου των πλημμυρικών ροών; Ναι. Οι αναδασωτικές προσπάθειες πολλών ΕΣΣΟ έχουν ήδη συμβάλει θετικά, αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζεται παρέμβαση στα ρέματα με φράγματα ορεινής υδρονομίας, διασφάλιση τεχνητών πρανών (π.χ. στα σκοπευτήρια), περαιτέρω αναδάσωση ανάντι των κτιριακών υποδομών του Στρατοπέδου κ.ά.
Η άμυνα απέναντι στη διάβρωση είναι εθνική άμυνα και η σύμπτωση αναγκών πόλης και Στρατοπέδου Χαϊδαρίου για προστασία από τον πλημμυρικό κίνδυνο, στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους, αποτελεί ευκαιρία για μια ακόμη συνεισφορά των Ένοπλων Δυνάμεων στο λαό που τις στηρίζει αγόγγυστα.
Το μόνιμο και έφεδρο προσωπικό των σχετικών ειδικοτήτων (μηχανικοί, δασολόγοι, γεωλόγοι κ.ά.), σε συνεργασία με όποιο άλλο δημόσιο φορέα κριθεί αναγκαίο, μπορεί να μελετήσει και υποδείξει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον ορεινό όγκο.
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα βρεθούν. Στο συνημμένο παρέχονται πληροφορίες για το διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής και ειδικά στο τρίτο μέρος επαναδιατυπώνεται πρόταση του 2005, για άμυνα, μνήμη και περιβάλλον στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.
ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Γεωλόγος
Η μάντρα του Στρατοπέδου ισοπεδωμένη από όγκους νερού, από την καταστροφική  νεροποντή της 22ης Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.