30 °C Athens, GR
18 Σεπτεμβρίου 2019

Πεζογέφυρα Κοινωνικού Αυτοματισμού

palataki fountoulis

 

Όπως πληροφορηθήκαμε, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, σε μια σολομώντεια προσπάθεια λύσης για την στο Παλατάκι, ζητά τροποποίηση σχεδιασμού τού βάθρου στην πλευρά του μνημείου. Ήταν το ελάχιστο. Μακάρι να «εξαφανιστεί».

γράφει ο Κίμων Ε. , γεωλόγος

Αυτό όμως που θα μείνει να χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή Σελέκου είναι ο αντιδημοκρατικός κοινωνικός αυτοματισμός που ενεργοποίησε, στρέφοντας πολίτες που θέλουν το έργο της πεζογέφυρας απέναντι σε πολίτες που επίσης θέλουν το έργο της πεζογέφυρας στην καλύτερη δυνατή θέση.

Αυτό ίσως μόνο ο κ. θα μπορούσε να το καταφέρει…

Τώρα, μετά την δίμηνη καθυστέρηση, που σύντομα θα είναι τρίμηνη και ίσως περισσότερη, όλη η ευθύνη για την τελική καθυστέρηση και πιθανές τραγικές συνέπειες θα ανήκει σε τοπικό επίπεδο στον κ. Σελέκο και τη δημοτική αρχή.

Σ’ αυτόν που, ενώ έχει ως προμετωπίδα του τη διατύπωση της Κυβέρνησης του Βουνού (1944) ότι «ο θεσμός της αυτοδιοίκησης έχει τη σημασία ότι ο λαός παίρνει ενεργά μέρος στη διοίκησή του…», στην πράξη απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία, όπως η πρόβλεψη ρυμοτόμησης και δυνατότητας διασφάλισης κατάλληλης έκτασης για θεμελίωση απέναντι από το Δημαρχείο.

Δεν ενημέρωσε το λαό ούτε και την αρχαιολογική υπηρεσία και προσπαθεί να οξύνει αντιθέσεις για να κρύψει τις ευθύνες του. Δεν το καταφέρνει και είναι καταδικασμένος να εντείνει τον κοινωνικό αυτοματισμό που κατηγορούσε, όταν τον ενεργοποιούσαν άλλοι, τοπικά ή κεντρικά.

Φάνηκε ο κ. Σελέκος, φάνηκε η ανεπάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι αδιανόητο ουδείς δημοτικός σύμβουλος να μην αναδεικνύει τα πραγματικά πολεοδομικά δεδομένα, που αμέσως θα του παρείχε η Τεχνική Υπηρεσία. Γι’ αυτό αναφέρθηκα σε ντροπή και παραίτηση.

Οφείλω να καταγράψω την ευαισθησία του κ. Τσατσαμπά. Τα όσα περιέγραψε σε πρόσφατο άρθρο του επιβεβαίωσαν την αντιδημοκρατική λειτουργία της δημοτικής αρχής στο θέμα της πεζογέφυρας. Όμως το θέμα της απόκρυψης της επιβαλλόμενης από το σχέδιο πόλης ρυμοτομίας, παραμένει σκανδαλώδες! Ας πάρει πρωτοβουλία έστω και τώρα η δημοτική αρχή, με την συμπαράσταση του Δ.Σ., ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμείς ρυμοτομήσεις με προτεραιότητα στη Λ. Αθηνών.

Είναι ευκαιρία τώρα, που το ΥΠΟΜΕΔΙ δαπανά για τους πεζούς, να τεθεί και το θέμα ολοκλήρωσης και χρηματοδότησης των προβλέψεων του σχεδίου.

Εδώ θα κριθούν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες!

Κι εδώ προκύπτει το διαζευκτικό ερώτημα για το κ. Σελέκο: Ή χρειάζεται η ρυμοτόμηση και πρέπει να προχωρήσει ή δεν χρειάζεται και πλέον μετά από πενήντα (50) χρόνια δέσμευσης περιουσιών, οι ενδιαφερόμενοι ίσως κινήσουν διαδικασίες αξιοποίησης των ακινήτων τους.

Πόση όμως είναι η δημοτική/δημόσια έκταση στη γωνία; Έφτανε ή δεν έφτανε για το βάθρο της γέφυρας;

Πού αλλού θα κριθούν οι πολιτικές σκοπιμότητες της σαφώς τοπικής διοίκησης Σελέκου; Ενδεικτικά και όχι εξαντλητικά:

α) Στα πεζοδρόμια της Λ. Αθηνών κ.α., εκεί που δεν βγάζει κιχ η δημοτική αρχή ούτε και οι φίλοι (-ες) της.

β) Στους δήθεν πεζοδρόμους.

γ) Στις υπόγειες διαβάσεις, εκεί που η δημοτική αρχή κάνει ότι δεν βλέπει τελάρα και μηχανήματα να φράζουν τη δίοδο στους πεζούς ενώ μετράμε νεκρούς!

δ) Εκεί όμως που οι σκοπιμότητες είναι διαχρονικές και διαπαραταξιακές, οριζόντιες και ευρείας (;) αποδοχής, είναι στη δημοτική περιουσία! Εκεί, στην 2/87 στο Άνω Δάσος, όπου ο Δήμος έχει να παίρνει αλλά ο καιρός περνάει!  Άγονο και διαπαραταξιακό, φιλοφεουδαρχικό «κατενάτσιο» 30 και πλέον ετών για να μην πληρωθούν τα νόμιμα. Η δε παραπομπή σε ένα ακόμη έλεγχο, ενώ υπάρχει δεσμευτική ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. για ανάθεση σε γραφείο , λειτουργεί ως φερετζές!

Ναι, στην Ελλάδα υπάρχει συνέχεια του Κράτους! Να τη χαίρονται!

Με σεβασμό στους ιδιοκτήτες, απέναντι στους «γαιοκτήμονες»,

Κίμων Ε. Φουντούλης

 

Please follow and like us:
error0

Σχετικά άρθρα

Αρχαιολογικός περίπατος στην Ιερά Οδό από τον Δήμο Αιγάλεω, αναπτυξιακός ύπνος στο Χαϊδάρι…

  Ο Δήμος Αιγάλεω προωθεί την αξιοποίηση των ιστορικών – αρχαιολογικών μνημείων τής πόλης, επιδιώκοντας μια αναπτυξιακή δυναμική στον τομέα του τουρισμού και των ξεναγήσεων, με άξονα την Ιερά Οδό. […]

Καθαρές δουλειές. Διαγωνισμός… με περιθώριο μια μέρα!

 ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. ΗΜΕΤΕΡΩΝ; Άλλη μια κατάχρηση διαφάνειας από την δημοτική αρχή Μαραβέλια! Προκήρυξαν διαγωνισμό, για κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), ώστε να λειτουργήσουν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), στις 11 του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.