kimonfou@otenet.gr

Πώς πάμε Αττικό Νοσοκομείο;

Κόμβος Φλούντζη και Ρίμινι: Ζητείται κοινή λογική, απαιτείται ειλικρίνεια

Μετά τη καταστροφή της αγοράς στην οδό Φλούντζη, λόγω της σημερινής κυκλοφοριακής ρύθμισης, ωρίμασαν σκέψεις για αντιδρόμηση, ενώ προτείνεται από τους κατοίκους και λύση κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Πλουτάρχου – Ρίμινι – Φλούντζη – Ηρακλέους.

γράφει ο ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Αυτή ήταν η πρότασή μας το 2005, πριν 12 χρόνια, λύση που απορρίφθηκε με ψευτοδικαιολογίες του τύπου «δεν μας φτάνει η έκταση» και άλλα από αυτά που μας χρεοκόπησαν καθιστώντας μας έρμαια των δανειστών.

Η λύση κυκλικού κόμβου προτάθηκε στο Δ. Χαϊδαρίου, προτού διαμορφωθεί η σημερινή εικόνα (Α.Π. 32542, 21-12-2005). Σε ένα Δήμο όπου οι χειρουργικές πολεοδομικές ρυθμίσεις επί τετραγώνων αποτελούσαν το κυρίαρχο εργαλείο εφαρμογής εξουσίας από το κίνημα οραματικού φεουδαρχισμού (φύσει-θέσει),η ενασχόληση με κυκλικούς κόμβους “τάραττε κύκλους”!

Μα πώς συνδέεται ένα κυκλοφοριακό έργο με τη χρεωκοπία;

Υπήρχαν δύο δρόμοι που μπορούσαν να συνδέσουν το Αττικό Νοσοκομείο με τη Λ. Αθηνών: η Φλούντζη ως είσοδος και η Ηρακλέους ως έξοδος. Η Ηρακλέους κατήντησε πάρκινγκ με διακριτή συμβολή της Τροχαίας και η Φλούντζη υποβαθμίστηκε.

Οι δίδυμοι κλάδοι, προέκταση της Ρίμινι προς τη Λ. Αθηνών, κατασκευάστηκαν πάνω στα μπάζα της παλιάς λίμνης που είχε σχηματιστεί στο σημείο αυτό μετά την απόληψη αργίλου. Παρότι γνωστό το πρόβλημα στους Χαϊδαριώτες, το έργο «συντόνιζε» η τότε Νομαρχία. Ποιος από το Χαϊδάρι δεν ενημέρωσε για το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να προκύψουν «απρόβλεπτες» δαπάνες εξυγίανσης του υπεδάφους, κοινώς «κερατιάτικες» δαπάνες;

Βρισκόμαστε σε μια γειτονιά όπου η Ιερού Λόχου «αναβαθμίστηκε» δύο φορές από «σοσιαλιστές» και «φιλελεύθερους», για να πλημμυρίζει έως τις μέρες μας. Εκτός από εμάς κανείς άλλος στη τότε αντιπολίτευση δεν άρθρωσε λόγο αμφισβήτησης της σκοπιμότητας τέτοιων έργων. Τα “καθρεπτάκια” προς τους ιθαγενείς είναι ευρείας πολιτικής αποδοχής.

Στην ίδια γειτονιά αξίζει να ξαναδούμε τις δεκάδες πολεοδομικές ρυθμίσεις, συχνά αντιφατικές. Δύσκολα θα διακρίνουμε το ρουσφέτι από το δημοτικό συμφέρον… Η Πλουτάρχου, για παράδειγμα, άνοιγε κι έκλεινε στα χαρτιά κατά το δοκούν. Τι έχουν να πουν με αποδείξεις οι κ.κ. Σελέκος, Μποζίκας, Ντηνιακός, Σπηλιόπουλος, Δρούλιας, Θεοδωρακόπουλος, Φουρλής;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ολική κυκλοφοριακή αντιδρόμηση στην οδό Φλούντζη

 

Related articles

Πλατεία Δάσους – Παρέμβαση πριν αποδειχθεί καρμανιόλα για τους πεζούς!

Πολύ μελάνι έχει ξοδευτεί στον τοπικό τύπο του Χαϊδαρίου για θέματα έλλειψης οδικής ασφάλειας. Ωστόσο, στο πιο κεντρικό σημείο του Δάσους και πιο συγκεκριμένα εκεί όπου καταλήγει ο πεζόδρομος της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Γ. Παπανδρέου, εκατοντάδες πεζών, μαθητές, νοικοκυρές, επαγγελματίες, ασκούμενοι στο αθλητικό κέντρο, διασχίζουν καθημερινά το «ξέφωτο» δίχως σαφείς και κατάλληλα σηματοδοτημένες διαβάσεις. Τα […]

"Χρέη και θεάματα", σε ένα Δήμο που αδυνατεί να λειτουργήσει

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ Αγαπητοί Χαϊδαριώτες, Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκε ο ισολογισμός του Δήμου έτους 2012, ελεγμένος από ορκωτούς λογιστές. Από τα στοιχεία του ισολογισμού οι βασικοί λογαριασμοί των οικονομικών του Δήμου έχουν ως εξής: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩ Χρέη 10.186.501,96 Έλλειμμα 6.093.603,61 Δάνεια 5.585.467,73 Φίλες και φίλοι, Όλα όσα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.