Τα πεζοδρόμια των μαμάδων και… των πατρώνων

Μαμάδες σε δράση στο Χαΐδάρι

Τα πεζοδρόμια των μαμάδων και… των πατρώνων

Ακούστε αυτό το άρθρο

Τις προηγούμενες ημέρες και με αφορμή την κινητοποίηση  «Μαμάδες σε δράση στο Χαΐδάρι» για τα δικαιώματα πεζών επί των πεζοδρομίων, είδαμε το “αμέριστο ενδιαφέρον” πολιτικών παραγόντων του δήμου μας.

Χαϊδάρι Σήμερα Από την Αλβανία… στον Σκαραμαγκά! 1

γράφει ο Κίμωνας Φουντούλης

Γιατί όμως το ενδιαφέρον αυτό δεν οδηγεί σε πράξεις απελευθέρωσης των πεζοδρομίων  πχ απέναντι από το Δημαρχείο, βορείως του παραθύρου του δήμαρχου κ. Σελέκου, εκεί όπου ο πεζός οδηγείται στη Λ. Αθηνών από τα προς πώληση αυτοκίνητα που εκτίθενται και καταλαμβάνουν δωρεάν το πεζοδρόμιο; Όποιος θέλει να παλέψει για τοn συμπολίτη του, με τοn συμπολίτη του, αναλαμβάνει κόστος. Τα άλλα είναι προπαγάνδα για ψηφοθηρία.

Εκτός από τους συμπαραστάτες στις  Μαμάδες σε δράση στο Χαΐδάρι πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια που δεν είπε ο πρώην δήμαρχος με ευρύτατη αποδοχή, κ. Κ. Ντηνιακός, σε σχέση με την πολεοδομική εξέλιξη της πόλης μας. Απολογήθηκε ο πρώην δήμαρχος πως δεν γνώριζε τα όσα θα έφερνε η εφαρμογή του τότε νέου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ ’85) στο τότε υπό ένταξη Άνω Δάσος. Μόνο που ο ΓΟΚ ’85 προέβλεπε  πεζοδρόμια 1,60 μ. κατ’ ελάχιστον και κατ’ εξαίρεσιν 0,60μ. Στο Άνω Δάσος το 0,60 έγινε κανόνας επιλογή της τότε δημοτικής αρχής, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα πεζοδρόμια περιορίστηκαν στο πλάτος του ρείθρου!!! Ίσα-ίσα 0,15μ. Εάν υπολογίσουμε το μήκος των δρόμων επί δύο (2) μέτρα που λείπουν αριστερά – δεξιά (πολεοδομικά και πολιτικά!), τότε προκύπτει ο χαμένος δημόσιος χώρος για μαμάδες, παιδιά, νέους και γέρους. Έτσι προέκυψε άλλη μία ανάπηρη πόλη!

Ποιος υποχρέωσε το Χαϊδάρι να αναπτυχθεί με εκτός νόμου και ανθρώπινων αναγκών προδιαγραφές; Η ευρύτατη αποδοχή;

Παρακάτω ακολουθεί πόρισμα σε σχέση με τα τεκταινόμενα στα πεζοδρόμια. Ίσως φανεί χρήσιμο σε όσες και όσους το παλεύουν.

ΔΙΑΤΑΞΗ

ΕΓ 140-05/381/42Δ

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών

Αφού λάβαμε υπόψη την από 20-5-2005 επέχουσα θέση έγκλησης – αναφορά του Κίμωνα Φουντούλη του Ελευθερίου, κατοίκου Χαϊδαρίου Αττικής, οδός Γ’ Σεπτεμβρίου αρ. 41Α, κατά παντός υπευθύνου, εκθέτουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τα εκτειθέμενα στην παραπάνω έγκληση, τα πεζοδρόμια της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Χαϊδαρίου δεν εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται, δηλαδή την ασφαλή κίνηση και κυκλοφορία των πεζών, διότι πλήθος σταθερών και μη εμποδίων (όπως π.χ. παράνομα σταθμευμένα οχήματα, εμπορεύματα, αυτοσχέδιες και αυθαίρετες κατασκευές, στύλοι οργανισμών κοινής ωφέλειας ή οδοσήμανσης, χαμηλά κλαδιά και δένδρα) αλλά και φθορές, τα καθιστούν επικίνδυνα, κυρίως για την πρόκληση ατυχημάτων.

Πλην όμως, από τη διενεργηθείσα, στην προκειμένη περίπτωση, προκαταρκτική εξέταση και ειδικότερα από τις εξηγήσεις που παρασχέθηκαν από τον Διοικητή του ΑΤ Χαϊδαρίου, τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου και των Προϊσταμένων της Τεχνικής Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Καθαριότητας και Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Χαϊδαρίου, ουδόλως προέκυψε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων, ιδίως δε των διερευνωμένων της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ), παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου (άρθρο 288 ΠΚ) και κοινώς επικίνδυνης βλάβης (άρθρα 273 και 274 ΠΚ) καθόσον, αφενός μεν δεν καταγγέλλονται συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις αναφερόμενες σε σαφώς προσδιορισμένο τόπο, χρόνο και ιστορικό, ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν σύμφωνα με τους κανόνες του ουσιαστικού ποινικού δικαίου, αφετέρου δε ουδόλως διαγνώσθηκε οποιαδήποτε υπαίτια (δόλια ή αμελής) συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων κατά την εκτέλεση των ανατεθειμένων σ’ αυτά καθηκόντων, αλλά αντίθετα προέκυψε ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη δέουσα επιμέλεια και στο μέτρο των αντικειμενικών δυνατοτήτων τους (οικονομικούς πόρους και προσωπικό που διαθέτουν) για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους στο Δήμο Χαϊδαρίου. Κατόπιν αυτών, λόγω ανυπαρξίας επαρκών ενδείξεων για την άσκηση ποινικής δίωξης, η κρινόμενη έγκλιση πρέπει να απορριφθεί.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αφού είδαμε και το άρθρο 47 ΚΠΔ.

Απορρίπτουμε την από 20-5-2005, επέχουσα θέση έγκλησης, αναφορά του Κίμωνα Φουντούλη του Ελευθερίου, κατοίκου Χαϊδαρίου Αττικής, οδός Γ’ Σεπτεμβρίου αρ. 41Α και παραγγέλλουμε την κοινοποίηση αντιγράφου της παρούσας στον εγκαλούντα, ο οποίος μπορεί, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την επίδοσή της, να προσφύγει στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 48 ΚΠΔ.

Αθήνα, 7-11-2005

Ο Εισαγγελέας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος