Ιδιώτες στα σχολεία, με ποιους όρους; γιατί όχι μόνο με δημοτική συμμετοχή;

Ιδιώτες στα σχολεία, με ποιους όρους; γιατί όχι μόνο με δημοτική συμμετοχή;

Όπως πληροφορούμαστε από τα εισηγητικά προς το «δημοτικό συμβούλιο» Χαϊδαρίου, η δημοτική αρχή Ντηνιακού και χορηγών ανθυποψήφιων ή/και αντιπολιτευόμενων, επιδιώκει να αναβαθμίσει ενεργειακά τρία σχολεία υπογράφοντας συμβάσεις με ιδιώτες που θα συγχρηματοδοτήσουν μερικώς τα έργα (ΣΕΑ). Το κύριο ποσό είναι η δημόσια και δημοτική συνεισφορά.

Οι υπηρεσίες του δήμου επιλέγουν για πολλοστή φορά να παραπέμπουν σε φεκ και άγνωστες, στους κατά κανόνα περί άλλα τυρβάζοντες, «δημοτικούς συμβούλους», δίχως να αναφέρουν ξεκάθαρα τους όρους συνεργασίας με ιδιώτες, την αποπληρωμή δανείων κλπ.

Τώρα οι «δημοτικοί σύμβουλοι» οφείλουν να ζητήσουν αναλυτικές εξηγήσεις και να μην νομιμοποιήσουν τη προσπάθεια ακόμη ενός εκβιασμού («δεν ψηφίζουν για το καλό των παιδιών μας») που θα επιχειρήσει η διοίκηση μειοψηφίας, τέσσερεις ημέρες προ των εκλογών,  δίχως ανοικτή συνεδρίαση, δίχως παράθεση όλων των στοιχείων.

Τα παραδείγματα του ηλεκτροφωτισμού, των απευθείας αναθέσεων, του εν γένει ελάχιστου αριθμού ανταγωνιστών σε διαγωνισμούς, κλπ πρέπει να σημάνουν επιτέλους συναγερμό.


Το σχετικό ΦΕΚ

https://www.nomotelia.gr/photos/File/922b-23.pdf



Διαβάστε και εδώ https://elizabethboura.gr

admin

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος